Răducioiu, director coordonator al Școlii sociale de fotbal Real Madrid

Florin Radu Răducioiu revine în România ca director coordonator al Fundației Real Madrid, Școala Socială de Fotbal București.

Florin Radu Raducioiu il felicita pe Ianis Hagi la iesirea de pe teren.
Florin Radu Raducioiu și Ianis Hagi, acum trei ani

Răducioiu a antrenat între 2012 și 2014 naționala de fotbal U17 a României, pe care a calificat-o în Turul de Elită. Fostul mare atacant și-a luat licența PRO de antrenor la celebra școală italiană de la Coverciano.

Am decis să mă implic în acest proiect al Fundației Real Madrid pentru că îmi plac foarte mult copiii. Am și eu doi băieți si i-am ajutat să descopere ce-i pasionează, să aibă scopuri clare, să nu rătăcească prin mall-uri. E ceea ce îmi doresc să fac și pentru acești copii. Sper să reușim să-i educăm prin sport pe copiii selectați de Fundația Real Madrid”, a declarat Răducioiu în exclusivitate pentru SPORTescu.ro.

Fundația Real Madrid a fost înființată in 1997 pentru a face posibilă implicarea concretă a clubului de fotbal Real Madrid în nevoi sociale. În mai puțin de 20 de ani, au fost inaugurate 200 de academii si școli, în 65 de țări. Nu e vorba doar despre performanță în sport, în fotbal și baschet, ci despre o platformă educațională a cărei valoare principală este centralitatea elevului.

Școala din România este a fost înființată în 2012, printr-un partneriat cu filiala din România a organziației AVSI, Fundația Dezvoltarea Popoarelor București.

În anul educațional 2015-2016, vor beneficia de cursurile, laboratoarele și antrenamentele acestei instituții 45 de copii, dar planurile de dezvoltare prevăd ca în următorii doi ani să poată fi înscriși 120 de elevi.

Selecția celor 45 de copii, făcută de Fundația Real Madrid pentru Școala Socială de Fotbal din București, a ținut cont mai ales de mediile de risc și de situațiile defavorabile în care trăiesc aceștia.

Vezi și:   Stranieri: Ianis Hagi a marcat, Mihăilă a obținut penalty

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...