O sportivă din România cu sindromul Down a luat argint la karate!

Să ai sindromul Down şi să practici karate este deja o mare performanţă. Când mai câştigi şi o medalie la un concurs internaţional, atunci chiar că e ceva ieşit din comun!

karate1Românca Gianina Gendelon (40 de ani, foto, în dreapta) a câştigat ieri medalia de argint la Grand Prix-ul de karate din  Croaţia pentru persoane cu dizabilităţi, pe locul 1 fiind clasată o sportivă din Germania. Gianina este susţinută şi ajutată din 1999 de Fundaţia pentru Voi

karate22Florin Boca, membru în Consiliul Director al Federaţiei Române de Karate şi antrenor de karate cu 6 dani, a iniţiat în urmă cu trei ani şi jumătate un proiect prin care i-a chemat către sport, în speţă către karate, pe tinerii cu sindromul Down din Timişoara. Astăzi a ajuns să îndrume peste 46 de cursanţi, printre care şi eroina noastră din Croaţia.

“Ei lucrează doar kata, adică lupta imaginară. Îi învăţ succesiuni de 30-40 de tehnici, iar ei le reproduc aşa cum le văd la primul antrenament. Nici nu ştiu ce îi motivează, dar le place să vină, mă întreabă dacă sunt mai tare decât Bruce Lee sau decât Chuck Norris, pe care i-au karate33văzut în filme. Unul dintre elevi mă strigă doar Mr. Miyagi (n.r. – instructorul japonez din Karate Kid), pentru el asta sunt, Mr. Miyagi. Mi-a trebuit un pic de timp să intru în atmosfera lor. Unul dintre băieţi mă roagă în fiecare săptămână să fac o poză cu el. Şi fac, bineînţeles, iar apoi e extrem de fericit”, explică Florin Boca.

Următoarea provocare pentru “Mr. Miyagi” din Timişoara este să antreneze tineri nevăzători! “Ştiu că va fi greu, pentru că ei nu au repere, dar sper să reuşesc”, e optimist antrenorul de 55 de ani, care lucrează benevol în aceste proiecte.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...