Șase dintr-o lovitură! Trei medalii de aur și trei de bronz pentru România la CM de canotaj juniori

Șase dintr-o lovitură! Trei medalii de aur și trei de bronz pentru România la Mondialele de canotaj pentru juniori Under 19, care s-au disputat la Paris.

Ionela Elena Scutaru şi Gabriela Tivodariu au adus prima medalie de aur, după ce s-au impus în finala probei de dublu rame feminin cu timpul de 07:26.70.

Echipajul de patru rame masculin, alcătuit din Mateus Simion Cozminciuc, Fabrizio Alexandru Scripcariu, Constantin Flocea şi Sergiu Anfimov, a câștigat a doua medalie de aur, cu timpul de 06:06.24.

Bianca Camelia Ifteni a devenit campioană mondială de junioare la simplu vâsle feminin cu timpul de 07:52.33.

Echipajul de patru rame feminin, compus din Ioana Ruxandra Pascovici, Iuliana Isabela Boldea, Delia Mirabela Gradinaciuc şi Andreea Nicoleta Dinu, a obţinut medaliile de bronz (06:51.74), fiind devansat de Italia şi Marea Britanie.

Echipajul de 8+1 feminin (Narcisa Florentina Negură, Adina Alexandra Florea, Rebeca Andreea Andriesei, Bianca Elena Drăghici, Beatrice Piseru, Georgiana Blănariu, Andreea Bianca Marin, Denisa Cristina Ailincăi şi Irina Lucia Andreea Despa), a terminat pe locul 3, cu timpul de 06:26.14. Pe locul 1 s-a clasat Marea Britanie, iar pe 2 – Germania.

Şi echipajul masculin de 8+1 (Antonel Avăcăriţei, Silviu-George Elenes, Ştefan Cobzaru, Silviu-Marian Dumitriu, Darius Simion, Sebastian Alexandru Taşcă, Constantin Filip, Ştefan Bogdan Moaleş, Alexandru Nedelcu) a câştigat bronz (05:52.21), primele două poziţii fiind ocupate de Marea Britanie şi Germania.

Locul 3 în clasamentul pe medalii

În clasamentul pe medalii, România a terminat pe locul 3, după Marea Britanie și Italia, dar înaintea Statelor Unite, Germaniei, Greciei și Australiei.

„Raportat la numărul medaliilor de aur, România ocupă locul 1 în clasament, pe aceeaşi poziție cu Marea Britanie și Italia”, a notat Federația Română de Canotaj pe Facebook.

Vezi și:   Daniel Pancu, secundul lui Iordănescu. „N-am refuzat niciodată naţionala”

La Campionatul Mondial de Juniori (U19) desfășurat între 3 și 5 august la Paris, România a participat cu 8 echipaje și 35 de sportivi.

Sursa foto: Federația Română de Canotaj (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...