Mădălina Bereș și Robert Glință vor fi portdrapelul României la Tokyo!

Mădălina Bereș și Robert Glință vor fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Cei doi sportivi au fost aleși astăzi, prin vot, de către Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

madalina beres
Montaj foto: cosr.ro

Robert Glință a fost primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Înotătorul român este de asemenea primul sportiv care a câștigat o medalie de aur la Campionatele Europene de natație masculin. Multiplul medaliat european va fi primul reprezentant al acestei discipline sportive care va purta drapelul României la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice.

Mădălina Bereș este medaliată olimpică cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 și campioană mondială cu barca de 8+1 a României. Canotoarea româncă mai are de asemenea în palmares 6 titluri europene.

Mădălina Bereș va fi cea de-a 3-a reprezentantă a canotajului care va purta drapelul României, după Iulică Ruican la Atlanta 1996 și Elisabeta Lipă la Sydney 2000 și Atena 2004. De altfel, canotajul dă cei mai mulți sportivi calificați la Tokyo, 36 la număr.

Caiacistul Aurel Vernescu deține recordul de purtător al steagului României la deschiderea Jocurilor Olimpice, după cele 3 ediții consecutive în care a fost portdreapel: Tokyo 1964, Mexico 1968 și Munchen 1972.

Jocurile Olimpice din acest an se vor desfășura în perioada 23 iulie – 8 august.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...