O româncă a triumfat la prima ediție a turneului Ţiriac Foundation Trophy

O româncă a câștigat prima ediție a turneului Ţiriac Foundation Trophy de la București. În finala competiției, Irina Begu a trecut, scor 6-3, 6-3, de sportiva maghiară Reka-Luca Jani.

irina begu
FOTO: Valentin Marian Burlacu/SPORT PICTURES

Partida dintre Irina Begu (41 WTA) și Reka-Luca Jani (114 WTA) s-a disputat la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti în condiții meteo dificile, cu vânt puternic.

„Au fost condiţii extrem de grele şi a trebuit să îmi adaptez un pic jocul, dar, per total, sunt foarte mândră de săptămâna aceasta. A trebuit să fiu pozitivă şi, mental,  să fiu acolo la fiecare punct. Erau lucruri care nu ţineau de mine, nu am putut să controlez jocul aşa cum am făcut-o în partidele precedente”, a spus Irina Begu.

„Vântul a schimbat de multe ori traiectoria, iar de serviciu nu mă puteam folosi,  pentru că îmi era greu să îmi arunc mingea. Mă aşteptam la aceste condiţii încă de ieri, de când am văzut prognoza, ştiam că va fi greu din punct de vedere mental şi de aceea mă bucur că am reuşit să o scot la capăt”, a adăugat românca.

În urma câștigării turneului Ţiriac Foundation Trophy de la București, aflat la prima ediție, Irina va primi un cec în valoare de 15.000 de dolari şi 160 de puncte WTA.

Irina Begu, al doilea turneu câștigat în 2022

Este cel de-al doilea trofeu cucerit de Irina Begu în acest an, după titlul WTA 250 de la Palermo.

De asemenea, pentru Begu este la al şaselea titlu WTA din carieră, după cele de la Taşkent (2012), Seul (2015), Florianopolis (2016), Bucureşti (2017) şi Palermo (2022).

Vezi și:   Simona, revenire de senzație și semifinală la Toronto!

Românca a mai disputat finale la Budapesta (2011), Marbella (2011), Moscova (2014) şi Cleveland (2021).

Turneul Ţiriac Foundation Trophy (WTA 125) de la București a fost dotat cu premii totale de 115.000 de dolari.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...