Fete fantastice şi Revelionul venit mai devreme

Revelionul de pe 16 decembrie: România a învins Danemarca, 31-30 după prelungiri, şi s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial feminin de handbal, unde va întâlni Norvegia!

romania4_82204500

Plângem de bucurie, epuizaţi în fotoliu, de parcă am fi jucat noi 70 de minute de handbal la o intensitate uluitoare, fizică şi psihică, în faţa unui public ostil. E aproape 12 noaptea şi simţim în sufletele noastre că Revelionul a venit mai devreme, adus de nişte fete fantastice. De unde au renăscut? Cum au reuşit aceste ultime două meciuri incredibile, după catastrofele din grupă?

Avem cea mai bună handbalistă din lume, pe Cristina Neagu, de ce să nu avem şi cea mai bună echipă din lume? Da, visăm! Şi care-i problema? Aceste fete minunate au câştigat pentru noi dreptul de a visa frumos, într-o noapte rece de decembrie. E ca o poveste spusă la gura sobei în copilăria noastră, când auzeam de la părinţii noştri de imenşii Gruia, Gaţu, Penu, Birtalan şi toţi ceilalţi campioni mondiali ai handbalului masculin.

Ştiu, sunt cuvinte mari, fetele nu au câştigat încă titlul suprem, dar eu sunt convins că o pot face dacă joacă la fel. Sper să mai aibă suflu, putere, inspiraţie.

Asta înseamnă să ai caracter, să iubeşti handbalul, să te sacrifici, să dai totul, chiar dacă simţi la un moment dat că nu mai poţi. Ce psihic extraordinar trebuie să aibă aceste fete frumoase: să scape victoria în ultima secundă a timpului regulamentar, după un “şapte metri” ratat, şi să o regăsească în ultima secundă a prelungirilor! Ce vreţi mai frumos, ce vreţi mai dramatic?

Vezi și:   Fenomenala Sorana Cîrstea e în semifinale la Miami după ce a învins numărul 2 mondial!

Avem cea mai bună handbalistă din lume, unul dintre cei mai buni portari din lume, avem o apărare excelentă, agresivă şi dinamică, avem extreme de valoare şi o handbalistă excepţională, la final de carieră, dar parcă în vârf de carieră, pe Aurelia Brădeanu.

Dar cel mai important, avem echipă! O echipă care ştie să se mobilizeze la maximum, să revină în momentele dificile, să joace un meci întreg plus prelungiri cu o concentrare extraordinară. Şi eu cred că avem şi antrenor.

Chiar putem să fim campioni mondiali! Dar orice s-ar întâmpla în semifinale, trebuie să mulţumim fetelor noastre minunate pentru acest Revelion timpuriu!

Hai România! Hai în finală!

Credit foto: romaniatv.net

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...