Gianina Beleagă şi Ionela Cozmiuc, campioane mondiale la canotaj, premiate la Gala Trofeelor Alexandrion: „Așteptăm Europeanul, să simţim adrenalina”

Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc au devenit campioane mondiale la canotaj, în proba de dublu vâsle, categorie ușoară, la edițiile 2017 și 2018 ale CM. Ele ni se destăinuie într-un interviu pentru Fundația Alexandrion.

gianina beleaga

Cele două sportive au fost premiate de Fundaţia Alexandrion pentru rezultate extraordinare, ȋn cadrul Galei Trofeelor Alexandrion, care a avut loc pe 5 februarie 2020 ȋn Bucureşti.

Gianina Beleagă şi Ionela Cozmiuc formează echipa de aur a României la canotaj. Ele au câştigat medalii de aur la dublu vâsle categoria uşoară la Campionatul Mondial de seniori de la Sarasota-Bradenton (SUA) 2017 și la Campionatul Mondial de la Plodviv (Bulgaria) 2018. De asemenea, au participat la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio de Janeiro (Brazilia) 2016 şi sunt calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021.

Gianina şi Ionela au muncit mult pentru aceste rezultate, au trecut peste perioade grele şi accidentări, ȋmpreună, au ignorat bătăturile dureroase din palme, provocate de vâsle, şi şi-au ȋndeplinit visul de a ajunge campioane mondiale.

„Suntem mai echilibrate și psihic, și fizic”

Campioanele mondiale vor să devină și campioane olimpice, la Tokyo, obiectiv pentru care se antrenează din greu. Ele spun că relaţia lor s-a ȋmbunătăţit după perioada de izolare, pentru că au ȋnvăţat să fie mai flexibile şi au devenit mai liniştite. „Barca parcă ne merge mai repede, suntem mai echilibrate şi psihic, şi fizic, iar asta clar ne ajută ca echipă”, ne asigură Gianina Beleagă ȋntr-un interviu acordat Fundaţiei Alexandrion.

Cele două se află ȋn cantonament, la Snagov, dar spun că au continuat să se antreneze la fel de intens și ȋn perioada ȋn care au fost nevoite să stea acasă, folosind ergometrul. Fetele aşteaptă cu nerăbdare Campionatele Europene din octombrie, pentru că ȋşi doresc să simtă din nou adrenalina competiţiei, de care nu au avut parte deloc anul acesta.

Vezi și:   Sportivii români la Rio (V): gimnastică, înot, scrimă, tenis, tir

„Am momente ȋn care, chiar şi de când m-am ȋntors ȋn cantonament, nu visez cursele, ȋnsă visez că sunt la concurs, că trăiesc adrenalina aceea care mi-a lipsit anul acesta. Sperăm să se ţină Campionatul European ȋn toamnă şi să simţim din nou fiorii concursului”, a dezvăluit Ionela Cozmiuc.

Întrebate ce și-ar spune dacă ar deveni campioane olimpice la Tokyo, Gianina şi Ionela au răspuns la fel – „Bravo, fată! Ai reușit!” – semn că privesc ȋn aceeaşi direcţie, cu o determinare la fel de mare, ceea ce le sporeşte şansele de a obţine un rezultat foarte bun.

Urmăriţi aici interviul integral:

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...