Fenomenul Robert Glință: respiră și mănâncă înot!

Fenomenul Robert Glință, înotător piteștean de 19 ani care se antrenează cu Adrian Gherghel în Baia-Mare, a obținut ieri o performanță extrordinară la JO, calificarea în finala probei de 100 m spate, cu un nou record național.

Captură de ecran din 2016.08.08 la 13.03.34
Robert, alături de antrenorul său, Adrian Gherghel. Credit foto: JurnalistSportiv.ro

Robert Glință este cu siguranță un mare sportiv, cu un potential uriaș și cu o dorință fantastică de a fi cel mai bun. Și are absolut toate șansele.

La Rio, sportivul nostru s-a calificat în finala de 100 m spate cu al optulea timp, 53.34, stabilind astfel un nou record național. Finala se va desfășura marți dimineață, ora 04.38, ora României. Miercuri, 10 august, Robert va concura și la proba de 200 m spate.

Robert este și un model de urmat pentru generațiile viitoare de înotători. Așa cum spunea antrenorul său, Adrian Gherghel: „Înotul nu are nevoie doar de teorie, are nevoie de oameni care să respire înot, să «mănânce pe pâine» înot.” Iar Robert este în mod cert unul dintre aceștia, dovedindu-ne asta la fiecare competiție la care participă.

Anul trecut presa de specialitate relata că „la 18 ani, Robert Glinţă este campion mondial de juniori la 100 m spate şi şi-a îndeplinit baremul pentru Rio.” (proSport.ro)

Camelia Potec, campioană olimpică la 200 m liber la Atena, în 2004, spunea despre Robert: „Iată un înotător – trebuie apreciat și antrenorul lui -, care reuşeşte să îşi îndeplinească visul de a fi campion mondial la 18 ani şi de a intra în linie dreaptă pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Şi-a îndeplinit un vis, pentru că a fost mereu lângă podium, dar nu a reuşit să câştige medalii la marile concursuri”.

Vezi și:   Programul ultimilor români care evoluează la JO de la Rio

Finala 100 m spate masculin

Rezultatele notabile înregistrate de Robert Glinţă în competiţiile internaţionale majore ale ultimilor doi ani (ProSport.ro si Wikipedia):

  • locul 6 în finala probei de 50 m spate, la Campionatele Europene de Înot Juniori – categoria de vârstă 17-18 ani (iulie 2014);
  • locul 7 în finala probei de 100 m spate, la Campionatele Europene de Înot Juniori – categoria de vârstă 17-18 ani (iulie 2014);
  • locul 5 în finala probei de 100 m spate, la Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing (august 2014);
  • locul 7 în finala probei de 50 m spate, la Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing (august 2014);
  • locul 4 în finala probei de 50 m spate, la Jocurile Europene de la Baku (iulie 2015);
  • locul 7 în finala probei de 100 m spate, la Jocurile Europene de la Baku (iulie 2015);

Campionatele Mondiale de Juniori – Singapore, august 2016locul I (100 m spate), cu timpul de 54:30, cu un nou record al Campionatelor Mondiale de Juniori și alte două noi recorduri naționale de juniori (unul în semifinală și celălalt în finală) și locul VII la 100 m liber, cu trei noi recorduri naționale de juniori (câte unul în fiecare etapă: calificări, semifinale și finală).

Campionatele Europene in bazin scurt (25m), Netanya, Israel, decembrie 2016 – la individual: locurile VI, XV și XVI, cu un nou record mondial de juniori pentru bazin de 25 m (în proba de 100 m spate) și patru noi recorduri naționale, două de seniori și două de juniori (50 m spate și 100 m spate); cu ștafeta României: locul VI, cu un nou record național în proba de 4x100m liber.

Vezi și:   Naționala feminină de baschet 3x3 a României debutează la Tokyo 2020 contra Chinei

Felicitări, Robert! Mult succes și să te ajute „vibe-ul” (karma) să reușești în tot ce ți-ai propus!

 

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...