Eroii României au luat 5 medalii la Invictus!

Eroii României au luat 5 medalii la Jocurile Invictus din Australia! Echipa formată din 15 competitori – militari răniți în teatre de operațiuni – s-a întors acasă și a primit onoruri la Palatul Victoria.

invictus 2018
Credit foto: invictusgames2018.org

Determinare, optimism, putere, onoare! Sunt doar câteva dintre trăsăturile militarilor care au reprezentat țara noastră la Jocurile Invictus, găzduite de Qudos Bank Arena din Sydney, în perioada 20-27 octombrie.

Delegația României a câștigat două medalii de aur, una de argint și două de bronz, într-o întrecere sportivă a celor care sunt „stăpânii propriilor destine”, la care au participat 500 de competitori din 18 țări.

Eroii noștri:

Medaliile de aur au fost obținute de caporalul Eugen Pătru, la tir cu arcul olimpic, proba individuală, și de echipa formată din colonelul (rtr) Dorin Petruț, colonelul Augustin Pegulescu și plutonierul major Ionuț Butoi, la tir cu arcul compound.

Medalia de argint a fost câștigată de echipa formată din maiorul Dănuț Nicola, plutonierul major Cătălin Pârvu și caporalul Eugen Pătru, la tir cu arcul olimpic.

Medaliile de bronz au fost aduse de plutonierul adjutant Dumitru Paraschiva, care a concurat la canotaj în sală, proba de 4 minute anduranță, și de colonelul (rtr) Dorin Petruț, la tir cu arcul compound.

Viața nu se termină după un accident

Așa cum spunea Prințul Harry, fondatorul jocurilor Invictus, performanțele acestor eroi depășesc granița imaginară a comunității militare, fiind povești inspiraționale pentru toți cei care, după o traumă fizică, se gândesc că viața lor s-a sfârșit.

Națiuni participante la Invictus 2018: Afganistan, Australia, Canada, Danemarca, Estonia, Franța, Georgia, Germania, Irak, Italia, Iordania, Olanda, Noua Zeelandă, Polonia, România, Ucraina, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii.

Vezi și:   Universitatea Craiova, favorita caselor de pariuri la câștigarea Cupei României

Cei care ne-au reprezentat la Sydney au fost invitați la Palatul Victoria, acolo unde au fost felicitați și li s-a transmis că sunt „cei mai buni ambasadori” ai României. Par cuvinte mici, dar, pentru patrioți precum veteranii operațiunilor militare, ele sunt neprețuite.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...