De ce a venit Rădoi la Steaua?

Venit în vară la Steaua, Rădoi e ultimul nume sacrificat pe altarul patronului, după Hagi, Lăcătuș, Dorinel Munteanu, Zenga, Bergodi și mulți alții.

Mirel Radoi
Mirel Radoi

Unii au fost umiliți pe față, la tv, Rădoi e victima ultimelor decizii aiuritoare ale îmbogățitului din afaceri cu statul român. Chiar dacă se jură că nu-l dă niciodată afară, patronul l-a pus pe Rădoi într-o situație jenantă: să antreneze o echipă fără identitate, fără suporteri, fără stadion, fără bază de pregătire, fără Centru de copii și juniori. Dintr-un club puternic, fcsb-ul  a ajuns o umbră, o fantomă care nu mai are nimic, un balon care fâsâie. De unde să-l dea b afară pe Rădoi? De la FC Nimic SA?

Problema pe care o ridic acum e însă alta. De ce a acceptat Rădoi să se asocieze cu decăderea acestei echipe, care a purtat sau încă poartă, cine mai știe, numele fostei câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni?

  1. A vrut să înceapă în forță o carieră de antrenor care se clădește, în mod normal, în ani de muncă. Aici, își putea face un palmares într-un singur sezon – Cupa, campionatul, Cupa Ligii, grupele Champions League…
    Europa a ratat-o, de Cupa României s-a agățat la penalty-uri cu o divizionară B, în Liga 1 distanța de primul loc se mărește. Dacă eșuează cu toate? Plus scandalul cu Școala de antrenori.
  2. O încredere oarbă în capacitățile manageriale ale nașului său, căruia i-au mers treburile ani la rând într-o Românie anormală, dar care a ajuns câțiva ani pe la pușcărie.
  3. Din prea mare dragoste pentru această echipă, pe care a condus-o din teren, ca și căpitan. E o variantă plauzibilă, dar nu rezistă de sine stătătoare.
  4. Pur și simplu nu și-a dat seama de mersul lucrurilor și de criza de imagine prin care trece clubul, deși nu pare un naiv, ba dimpotrivă, e un băiat deștept.
  5. În mod cert, nu a făcut-o pentru bani. A câștigat multe milioane în anii petrecuți departe de fotbalul adevărat.
Vezi și:   România, la cel mai bun sezon în Europa la handbal fete!

La cum merg lucrurile și la cum joacă echipa în momentul de față, e greu de crezut că Rădoi va continua și în 2016. Rămâne de văzut dacă a și câștigat ceva din această experiență, că de pierdut…

Credit foto: Mircea Roșca / sportpictures.eu

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...