Dacă vrem fotbal adevărat, avem nevoie de reguli clare!

Legi, reguli clare, puse în practică și respectate, comisii competente și imparțiale. De asta are nevoie rapid fotbalul românesc.

Raul Rusescu,Bruno Fernandes,Marius Bilasco.Am ajuns atât de des ]n ultimul timp la TAS cu litigiile din fotbal, încât cred că suntem arătați cu degetul pe la Lausanne. Fotbalul românesc are nevoie de credibilitate, de o imagine nouă, s-au dus vremurile comisiilor controlate alternativ de Sandu și Dragomir. Sperăm într-o lume nouă în fotbal, ca și în celelalte sporturi, cu oameni noi, dar care să nu aibă mentalități învechite.

Ce înseamnă reguli clare? Ne spune Vlad Enăchescu, director general Dolce Sport, în exclusivitate pentru Sports Business Academy: „Bugetul să fie vizibil, salariile fotbaliștilor și antrenorilor să fie plătite la zi dintr-un fond cu care să cluburile să garanteze, centre de copii și juniori, nocturnă pe stadion, condiții de pregătire bune”.

Câte din cluburile de la noi îndeplinesc simultan aceste condiții? Probabil că niciunul! Dar la un moment dat trebuie să ne trezim, trebuie ca șefii grupărilor de la noi să se trezească, trebuie ca oficialii FRF și LPF să se dezmeticească. Numai așa putem progresa, numai așa putem face performanță și o construcție solidă.

Aflăm tot de la Enăchescu faptul că, la ora actuală, fotbalul românesc trăiește în proporție de 90%, dacă nu cumva procentul e mai mare, din banii proveniți din drepturile tv. Dar, oameni buni, în România au intrat în ultimii ani, aproximativ 100 de milioane de euro de la UEFA pentru participările în Champions League. Ce s-a întâmplat cu banii încasați de CFR Cluj, Unirea Urziceni, Oțelul Galați și Steaua? S-au cam dus pe apa Sâmbetei, fără să rămână mare lucru în fotbal!

„Cu cât câștigi mai mult, cu atât trebuie să reinvestești mai mult. Așa ar fi trebuit să se întâmple și la noi. Fotbalul românesc trebuia să fie o perlă la câți bani au intrat în ultimul timp de la UEFA”, și-a spus părerea Enăchescu numai la Sports Business Academy.

Așadar, trebuie să așezăm fotbalul și sportul românesc pe principii sănătoase, să le racordăm la ce se întâmplă în Uniunea Europeană, să avem reguli clare și să le respectăm. Greu pentru România, dar altă soluție nu există!

Credit foto: sportpictures.eu

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...