Christmas Truce serbat în Republica Moldova

Ambasada Marii Britanii la Chișinău și Federația Moldovenească de Fotbal, vor organiza în perioada 19-22 decembrie, în Republica Moldova, un festival dedicat sportului-rege, sub genericul Football Remembers

christmas truce serbat in Moldova
Manifestările din Republica Moldova intră în componența unui proiect de amploare – Fotbalul ambasadorul păcii – și dorește să scoată în evidență valorile fotbalistice pentru societatea contemporană, precum și posibilitatea folosirii fotbalului ca mijloc educativ pentru copii și tineri.

Programul va începe în data de 19 decembrie, când la Vadul lui Vodă, la Centrul de Pregătire al Selecționatelor Moldovei, va avea loc un seminar pentru instructori, antrenori și educatori. Pe parcursul acestui colocviu se vor aborda tematici diverse, cum ar fi Istoria fotbalului britanic sau Christmas Truce. Dezbaterile vor începe la ora 14.00.

A doua zi, pe 20 decembrie, Arena Futsal de la Ciorescu devine scena desfășurării acestui eveniment. Patru echipe formate din fete cu vârsta de până la 14 ani, din Nimoreni, Drăsliceni, Cioburciu și Congaz vor evolua într-o competiție piramidală.

Pe 21 decembrie, caravana Christmas Truce va ajunge la Tiraspol, unde la Complexul Sheriff vom urmări împreună un turneu patrulater rezervat băieților cu vârsta de până la 12 ani. Echipele participante vor veni de la cluburile Zimbru, Buiucani, Sheriff și Congaz.

Ultima zi a acestui proiect este 22 decembrie, când toate cele 8 echipe se vor reuni la Ciorescu, la Futsal Arena. Competiția care va urma este una inedită, echipele fiind mixte, cu fete și băieți în alcătuire.
Toate partidele vor avea o durată de două reprize a câte 8 minute fiecare. Jocurile de fotbal încep la ora 12.00, în toate cele trei zile.

Ambasada Marii Britanii la Chișinău a inițiat acest proiect cu scopul de a marca astfel celebrarea a 100 de ani de la Christmas Truce. În 1914, când Primul Război Mondial izbucnise, în preajma Crăciunului, pe frontul de vest, soldații britanici și germani au lăsat armele deoparte și au petrecut sărbătorile creștine împreună. Printre alte amintiri de preț, de acum un veac, se numără și câteva meciuri de fotbal care s-au disputat pe teritoriul neutru dintre tranșee.

Ambasada Marii Britanii la Chișinău, alături de partenerul Federația Moldovenească de Fotbal, vă invită călduros să fiți alături de noi în derularea acestui proiect!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...