Ce trebuie să facă Simona pentru a-și reveni după seismul Osaka

Ce trebuie să facă Simona Halep pentru a-și reveni rapid din cutremurul suferit în semifinala de la Indian Wells? O întrebare la care încercăm să răspundem în rândurile ce urmează și la care vă invităm și pe voi să oferiți soluții.

FOTO: Zhong Zhenbin / Hepta / Sport Pictures

Simona a fost de nerecunoscut în partida cu Osaka. Am scris pe blogul meu, caramavrov.ro, despre o „orbire temporară”, un blocaj greu de explicat la un asemenea nivel.

Cristian Tudor Popescu vorbește despre o oboseală psihică. Este foarte posibil. Până la urmă, este și ea om. Și, ca orice om, nu poate fi perfectă, se dereglează din când în când, iese din linia de performanță, nu se mai poate concentra. Problema e că nu se mai concentrează deloc! Și mă gândesc din nou la imaginile în care Cahill îi explică ce are de făcut, iar Simona spune că nu va face nimic în setul care urmează!

Am văzut și părerea lui Patrick McEnroe, comentator ESPN, care a spus că Simona s-a făcut de râs în meciul cu Osaka și că ar fi vrut să vadă o altă reacție din partea unui lider mondial. Sincer, și eu am așteptat această reacție. Să o văd pe Simona că suferă, că încearcă să revină cu ultima picătură de energie. Din păcate, a fost imobilă, iar imobilitatea aceasta psihică a dus și la imobilitatea fizică.

Setul doi a fost cedat prea ușor, de parcă ar fi vrut să scape de o povară imensă, să plece mai repede din arenă și să nu mai audă de Osaka, de Cahill, de tenis.

Aici este marea problemă. Dacă Simona a ajuns la o suprasolicitare mentală, ea nu va putea ieși ușor din această „pietrificare”. Cei care o înconjoară, staff-ul ei, părinții, prietenii, trebuie să își dea seama de acest mare impas prin care trece.

Poate că numărul 1 mondial are nevoie de mai mult timp de odihnă și, pentru binele ei, ar fi necesar ca toți cei de mai sus să o sfătuiască să mai ia o mică pauză, chiar dacă suntem în primele luni ale actualului sezon.

Aș vrea să o văd pe Simona la Miami destinsă, zâmbitoare, energică, luptătoare, comunicativă, pozitivă. Dacă va fi așa și dacă va reveni în joc, înseamnă că a fost vorba de o simplă „orbire temporară” și că Simona e mult mai puternică decât credem noi. Dacă nu, trebuie să spună stop pentru o scurtă perioadă și să se refacă din punct de vedere mental.

Orice s-ar întâmpla, eu cred în continuare în Simona!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...