Brazilianul Eric devine român în luna mai: “Iubesc România! Iubesc Ardealul!”

Eric (30 de ani) îşi ia cetăţenia română în mai! El a jucat din 2007 în Liga 1, iar acum e legitimat la Najran (Arabia Saudită), unde a marcat deja un gol în două meciuri disputate.

eric3
Eric cu fiul său de 1 an, Anthony, cu soţia Cosmina şi băiatul cel mare, Deric

Eric a mai fost la Karpaty Lvov (Ucraina), pentru care a jucat doar 6 partide în sezonul 2011-2012) şi la Al Ahli (Arabia Saudită, 9 meciuri în 2013-2014).

La Gaz Metan, Eric a disputat 111 meciuri, înscriind 30 de goluri, iar la Pandurii Tg. Jiu are 47 de partide şi 17 goluri marcate.

Eric e căsătorit cu Cosmina, o româncă din Mediaş, cu care are doi copii, Deric (5 ani) şi Anthony (1 an). Eric şi Cosmina au făcut nunta din România în 2011, repetând-o în Brazilia în decembrie 2015!

Eric, de ce îţi place fotbalul?

Nu am cum să îţi explic, doar simt! Fotbalul este un fel de a trăi viaţa. Tot ce mi-am dorit şi am realizat le datorez fotbalului! Joc de fiecare dată cu plăcerea primei zile de fotbal! În momentul în care îmi voi pierde această plăcere, sigur va fi sfârşitul pentru mine ca fotbalist!

Ce înseamnă familia pentru tine?

Cel mai preţios lucru care există pe pământ. De fapt, cred că este nepreţuită! Familia mea din Brazilia m-a făcut om. Am învăţat de la ei ce e bine şi ce e rău, şi asta încerc şi eu să îi învăţ pe copiii mei!

“Voi avea mereu o datorie către România!”

Ce îţi place în România, ce îţi place în Brazilia, ce îţi place în Arabia Saudită?

În România, îmi place felul cum sunt tratat, îmi plac bătrânii, copiii… Mă simt bine pentru că sunt apreciat nu doar ca fotbalist, ci şi ca om! Mereu voi avea o datorie faţă de România, pentru că este ţara care mi-a dat actuala mea familie! În Brazilia m-am născut şi am crescut, acolo merg în fiecare vacanţă, merg să îmi văd părinţii şi prietenii. Este ţara pe care o iubesc si o voi iubi mereu. Cu orguliu spun că sunt brazilian! În Arabia Saudită, cel mai mult cunosc oraşul unde am stat la prima echipă şi din noroc am revenit în acelaşi oraş! M-am îndrăgostit de suporteri aici, mi-am făcut prieteni şi mă simt bine.

Vezi și:   România, cu paşi greoi, dar siguri

Cât la sută te simţi român?

Mă simt român sută la sută (râde)! E clar că nu sunt un adevărat român, pentru că nu m-am născut la voi, dar am o dragoste specială pentru România! Aici mi-am realizat toate visele din copilărie, copiii mei sunt români. Iubesc Ardealul! În România, în orice oraş merg, sunt apreciat!

Băiatul cel mare vorbeşte perfect româneşte

Copiii tăi vorbesc româneşte?

Deric, cel mai mare, vorbeşte perfect limba română, iar de ceva timp şi-a dat drumul şi în portugheză! Anthony încă nu vorbeşte, e prea mic.

Ai fi vrut să joci pentru naţionala României? Ai luat cetăţenia?

Mai demult da, însă a fost complicat. În luna mai primesc cetăţenia română şi voi deveni român cu acte!

Cea mai frumoasă amintire din fotbal?

Cu siguranţă, calificarea cu Pandurii în Europa League şi anii petrecuţi la Gaz Metan.

Cel mai frumos gol, cel cu Fiorentina

Cel mai frumos gol?

Sigur, cel cu Fiorentina!

eric1
Eric a jucat împotriva lui Sânmărtean pe 29 ianuarie 2016, Al Ittihad – Najran 1-0

Care e obiectivul tău pentru următorii ani?

Încerc să mai rămân în Arabia Saudită cel puţin trei ani şi apoi voi reveni acasă!

Regreţi că nu ai jucat la Steaua?

Regret că nu am ajuns la o echipă de top din România. Am făcut performanţă la echipele mici şi nu văd de ce nu puteam să fac şi mai bine la echipele mari.

Ai avut contracte în România, Ucraina, Japonia, Arabia Saudită. Eşti realizat din punct de vedere financiar?

Încă nu mă simt realizat. Nu îmi doresc bogăţie, îmi doresc doar să nu le lipsească băieţilor mei şi mamei lor ce mi-a lipsit mie în copilărie. Nu mi-e frică niciodată să încep de la zero. Doar Dumenezeu ştie ce îmi rezervă vitorul!

Vezi și:   Apărări bune, goluri puține la Iași - CFR

Te mai întorci să joci în Liga 1?

Cu siguranţă, mi-aş dori să mai joc cel puţin ultimul an la Mediaş, dar sigur mai revin în România!

După ce vei încheia cariera de jucător, unde te vei stabili, în România sau în Brazilia?

În România! Aş vrea încă o casă în Brazilia, ca să pot să merg şi să stau în nişte vacanţe mai lungi cu copiii mei.

eric4

“Nu aveam ghete de fotbal, uneori nici bani de mâncare!”

Cum a fost copilăria ta?

Nu o fost o copilărie săracă, dar nici bogată. Nu m-am plâns niciodată, pentru că iubeam tot ce am avut, dar eram conştient că mama nu avea cum să îmi dea unele chestii pe care mi le doream. Când mergeam să joc fotbal, nu aveam ghete, nu aveam bani de drum, iar când aveam bani de drum, nu aveam de mâncare. Dar am fost fericit şi sunt fericit. Nu am devenit bandit, nu m-am drogat în adolescenţă din cauza problemelor. Încerc acum să fac tot ce pot pentru ca băieţii mei să aibă ce mi-a lipsit mie. Sunt mândru de mama mea, a fost o femeie curajoasă, o iubesc foarte mult, pentru că mi-a dat viaţă şi pentru tot ce a făcut pentru mine.

Ce face România la Euro?

Sunt fericit că naţionala României merge la Euro şi sper să ajungă cât mai departe în competiţie!

Cine câştigă campionatul în acest an?

Steaua e favorită datorită revenirii lui Reghe, dar au şansele lor şi Astra, Vitorul, Pandurii.

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...