Bianca Ghelber a adus primul aur european pentru România la atletism după 20 de ani

Bianca Ghelber a adus primul aur european pentru România la atletism după 20 de ani. Sportiva de 32 de ani a câștigat proba de aruncarea ciocanului de la Campionatele Europene cere se desfășoară la Munchen, Germania.

bianca ghelber

Bianca Ghelber s-a impus în finala de la Munchen cu o aruncare de 72,72 metri, realizată la ultima încercare.

În grupele preliminare, românca obţinuse a treia performanţă, 71,27 metri, cu care a încheiat pe primul loc al grupei B.

În finală, pe locul doi s-a clasat Ewa Rozanska (Polonia, 72.12), iar pe poziția a treia a fost Sara Fantini (Italia, 71.58).

Ionela Tîrlea obținuse ultima medalie de aur la Europene în 2002

România a obţinut prima medalie de aur europeană după o pauză de 20 de ani. Tot la Munchen, în 2002, Ionela Tîrlea cucerea singurul titlu pentru România la acea ediție, la 400 m garduri.

La ediţia din 1998, de la Budapesta, actuala antrenoare a Biancăi Ghelber, Mihaela Melinte, urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, tot la aruncarea ciocanului.

Sursa foto: Federația Română de Atletism (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...