Barem îndeplinit: David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Barem îndeplinit: David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, după ce a câștigat proba de 100 de metri liber de la Campionatele Naționale de Natație. 

În finala de la 100 metri liber, Popovici s-a impus cu timpul de 47,61 secunde, sub baremul de calificare olimpic (48.34).

„David Popovici s-a calificat la JO Paris 2024! Cel mai rapid înotător al planetei la 100 m liber a reușit să își câștige biletul pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 în proba regină de 100 m liber, cea în care deține titlul mondial și recordul lumii”, a transmis Comitetul Olimpic și Sportiv Român după această performanță pe pagina oficială de Facebook.

„Mi-am propus să fac acest barem chiar astăzi, dar am zis că nu e nicio grabă. Asta e frumos, când nu îți dorești ceva cu orice preț, reușești. La orice competiție mergem, eu și antrenorul meu ne propunem să fim ignoranți față de limite. Mă bucur că am obținut biletul pentru Jocurile Olimpice”, a declarat David după cursă.

A cincea medalie de aur la CN pentru David Popovici

Pe locul 2 în proba de 100 de metri liber s-a clasat Constantin Stoica (49.98), iar pe 3 a terminat Patrick Sebastian Dinu (50.13).

A fost a cincea medalie de aur cucerită de sportivul legitimat la CS Dinamo la CN de înot, după cele de la 400 metri liber, 50 metri liber, 100 metri spate şi 50 metri fluture (cu record naţional).

În plus, David Popovici a câștigat şi o medalie de argint cu ştafeta masculină de 4×100 m liber a CS Dinamo.

Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...