Aur și argint pentru România la U21 la Campionatele Europene de tir cu arcul

Aur și argint pentru România la categoria U21 la Campionatele Europene de tir cu arcul de la Lasko (Slovenia). Elena Topliceanu este noua campioană europeană în proba de barebow, în timp ce Adrian Vlase a urcat pe treapta a doua a podiumului în proba masculină, la fel ca și echipa masculină Under-21 de arc compound.

aur si argint
Sursa foto: Federația Română de Tir cu Arcul

Elena Topliceanu a cucerit medalia de aur în proba individuală de barebow la categoria Under-21, după ce a învins-o în finală, scor 6-4, pe britanica Amelia Chumber.

Componenta lotului României a realizat un parcurs de excepție, reușind să urce direct în semifinale de pe prima poziție chiar din calificări cu un scor de 485 de puncte (14 decari).

În penultimul act al competiției, Elena Topliceanu a reușit să o învingă fără drept de apel pe britanica Kathryn Morton cu scorul general de 6-0.

Finala a fost una cu emoții pentru sportiva tricoloră. Diferența s-a făcut în setul 5, pe care Elena Topliceanu l-a câștigat cu 25 – 22, anunță Federația Română de Tir cu Arcul.

Argint pentru tricolori

Adrian Vlase a obținut medalia de argint, după ce a pierdut finala probei individuale de barebow la categoria Under-21, cu scorul general de 6-2 în fața italianului Davide Morra.

Medalia de argint a câștigat și echipa masculină Under-21 de arc compound, formată din Rareş Daniel Alexandrescu, Florin Mirel Judea şi Teodor Vlad, după ce a fost învinsă în finală de Danemarca, scor 232-229.

Anterior, tricolorii au învins în semifinale puternica echipă a Turciei, o pretendentă la titlu, la un singur punct diferență 230 – 229, sfidând toate pronosticurile!

România a realizat astfel o mare performanță în proba de arc compound, în condițiile în care a pornit cu a șaptea șansă în această competiție.

Vezi și:   România, cea mai lentă națională din lume!

La competiția din Slovenia, România a mai reuşit două clasări pe locul 5, prin echipele de recurve U21, la feminin (Mădălina Amăistroaie, Anda Haluş, Beatrice Miklos) şi masculin (Denis Habian, Tamas Moreh şi Mario Ţîmpu).

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...