Aur, argint și bronz într-o singură zi pentru România la CE U17 de lupte!

Aur, argint și bronz într-o singură zi pentru România la CE U17 de lupte! Sabina Petrache e campioană euopeană, Alexandra Voiculescu – vicecampioană, iar Bianca Mariana Iancău a obținut locul 3.

aur, argint
Credit: Facebook FR Lupte

„Un aur, un argint și un bronz! A fost o seară memorabilă la Campionatul European U17, acolo unde imnul României a răsunat din nou în Sala Polivalentă”, a notat Federația Română de Lupte pe Facebook.

Sabina Petrache (cat.61 kg) a devenit campioană europeană, după ce în finală a învins-o pe turcoaica Ilayda Cin.

„Luptătoarea noastră a oferit un exemplu de dorință în finala contra turcoaicei Ilayda Cin, adjudecându-și aurul european”, a precizat Federația Română de Lupte.

Trei victorii până la finală

Sabina Petrache a ajuns în finală după ce a dispus în preliminarii de maghiara Mirella Ramona Pali, în sferturi a trecut de germanca Leonie Steigert, iar în semifinale s-a impus în faţa luptătoarei lituaniene Ugne Laurinskyte.

Alexandra Voiculescu (cat. 46 kg) a fost și ea la un pas de titlul, însă a cedat în finala contra Korneliei Laszlo, din Ungaria, obținând, în final, medalia de argint.

„Medalia sa e la fel de strălucitoare pentru noi toți și avem încredere că imnul îi va cânta de acum înainte, cu fiecare ocazie”, a precizat Federația Română de Lupte.

Până în finală, Alexandra Voiculescu a trecut în preliminarii de poloneza Jessica Anna Wrobel, a învins-o în sferturi pe franţuzoaica Juliette Camille Lescure şi a câştigat semifinala cu ucraineanca Diana Risova.

Bronzul României a fost adus de luptătoarea Bianca Mariana Iancău, în cadrul categoriei 40 kg. La această categorie au evoluat doar trei sportive, Iancău pierzând şi al doilea său meci, contra ucrainencei Yevhenia Druzenko.

Vezi și:   Laura Ilie, aur la Grand Prix-ul de la Jakarta, în proba de pușcă aer comprimat

România pe locul trei pe națiuni la CE U 17

La Campionatele Europene de lupte rezervate cadeţilor (U17), România a mai cucerit o medalie de aur, prin Gabriel Eduardo Stan, la cat. 92 kg, greco-romane.

România a participat la această competiție cu un lot format din 30 de sportivi, pregătiți de antrenorii Șerban Mumjiev, Valentin Popescu și Mirela Burnichi.

În urma rezultatelor obținute, România s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul general pe națiuni.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...