O altă abordare a subiectului „Simona Halep”

După eliminarea dureroasă de la Wimbledon, Simona Halep a fost criticată foarte dur. Oare este cazul să aruncăm cu pietre sau să o încurajăm să meargă mai departe şi să triumfe, aşa cum ne obişnuise?

O alta abordare a subiectului Simona Halep

SIMONA HALEP. Sunt două cuvinte magice pentru românii de pretutindeni. Două cuvinte ce au stârnit sentimentele de mândrie că suntem români. Simona Halep – mândria României!

Simona Halep reprezintă cu succes România. Constănţeanca tânără şi ambiţioasă a bucurat milioane de inimi prin tenisul foarte bun practicat. A muncit mult, ştie că munca e aspra condiţie a evidenţierii unui talent. A crezut mult în visul ei şi a reuşit.

În 2012, ocupa locul 47 şi avea perspective frumoase pentru viitor. Un an mai târziu, ne bucura cu onorabila poziţie 11 şi cu speranţa că va intra în Top 10 jucătoare ale lumii. Anul trecut, însă, ne-a surprins prin urcarea rapidă spre locul 2. Un loc de cinste, un loc muncit şi dorit cu ardoare.

Un loc în TOP 3 impune evoluţii bune la turneele de Grand Slam. În primul rând, pentru satisfacţia personală a jucătoarei de tenis, dar şi pentru menţinerea sau (de ce nu?) urcarea în Top WTA. Ultimul turneu important, Wimbledon, a adus-o pe Simona în faţa neaşteptatei eliminări încă din turul 1, atunci când a întâlnit-o pe ocupanta poziţiei 106, Jana Cepelova. Trist, surprinzător, sec. O călătorie care s-a încheiat mult prea devreme, o călătorie înfiorătoare-îndrăznesc a spune. Un capitol dureros pentru Simona, pentru noi.

În acest moment se află pe poziţia a 3-a. Nu este cel mai bun sezon al ei, asta este clar.  Unii spun că schimbările de antrenori au bruiat-o. Alţii spun că atât poate: staţionarea pe locul 2 şi victoria împotriva Serenei de anul trecut, cu scorul de 6-0, 6-2. Mai există o categorie de oameni: cei care spun că a cedat psihic.

Atunci când pomul din grădină nu mai dă roade, ce facem? Îl tăiem de la rădăcină şi îi uităm urma? Sau mai aşteptăm încă puţin, poate – poate ne va mulţumi din nou cu roadele dulci?

Simona este o jucătoare fabuloasă cu care ne mândrim. A dezamăgit aşteptările celor care o vedeau în fazele superioare, într-adevăr. A eşuat. Dar să nu uităm că eşecul este un ocol temporar, nu o fundătură.  Eliminarea bruscă de la Wimbledon a fost o piedică. Asta este! A căzut, s-a ridicat şi continuă lupta! Eşecul este condimentul care dă savoare succesului, este impulsul spre victorie.

Capul sus, Simona!!!

3 turnee a câştigat Simona în acest an: Shenzen, Indian Wells şi Dubai

5 antrenori a schimbat Halep de când şi-a început ascensiunea

14 ani au trecut de când o jucătoare din Top 3 a părăsit atât de devreme competiţia

 

credit foto: bzc.ro

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...