Video excepțional de mobilizare a naționalei Islandei! România poate?

Video excepțional de mobilizare a naționalei Islandei, adversara României în barajul pentru Euro 2020, care se va disputa în 2021 în mai multe orașe europene, printre care și București.

video excepțional
fifa.com

Naționala de fotbal a Islandei și-a prezentat noul logo printr-un video senzațional (vezi mai jos) și așteaptă confruntare cu tricolorii lui Rădoi cu o ambiție incredibilă.

Sportul a stat și el în izolare, dar naționala Islandei a resuscitat dorința pentru mișcare cu un filmuleț prin care prezintă simbolurile națiunii: taurul, vulturul, dragonul și omul gigant.

Hannes Thor Halldorsson, portarul islandez de 36 de ani care a salvat un penalty executat de Lionel Messi la Campionatul Mondial din 2018 și care este și producător de film, a ajutat la realizarea acestui clip de promovare.

Video excepțional, mobilizare generală

Cele patru simboluri alcătuiesc împreună noul logo al Federației Islandeze și reprezintă solidaritatea și armonia neîntrerupte ale unui popor care nu se dă bătut niciodată împotriva oricăror greutăți.

Mesajul transmis este emoționant: „De la începuturile timpului, stăpânii au vegheat asupra pământului. Cu vigilență, ei stau de pază și resping fiecare invazie (…) În decursul timpului, mai mulți eroi au ieșit la suprafață. Unul a pierdut… Dar niciodată nu și-a pierdut spiritul, nu și-a pierdut scânteia ce a ars de la început. Eroii vin și pleacă, dar echipa mereu este ca unul. Pregătiți-vă să vă luptați! Fiți vrăjiți de puterea protectorilor, care mereu au grijă de această nație. O singură minte, o singură inimă care bate pentru Islanda!”

Poate și Federația lui Burleanu să producă așa ceva? Noi zicem că nu.

Selecționata României, condusă de Mirel Radoi, și națională „vikingilor” se vor întâlni în octombrie la Reykjavík într-un meci ce contează pentru calificarea la turneul final european de anul viitor.

Ambele echipe au ajuns în Play Off-ul de calificare, din care mai fac parte alte două reprezentative, Bulgaria și Ungaria, datorită pozițiilor ocupate în Liga Națiunilor. Învingătoarele din cele două partide se vor înfrunta apoi pentru singurul loc rămas liber la Euro 2020.

Meciul cu Islanda se joacă pe 8 octombrie

Inițial, acest meci era programat pentru data de 29 martie 2020, însă, din cauza pandemiei Covid-19, a fost inițial reprogramat pentru 4 iunie. Pentru sănătatea și siguranța jucătorilor, UEFA a decis apoi să reprogrameze meciul din nou pentru data de 8 octombrie.

Islanda este membru FIFA din 1947 și membru UEFA din 1957 și are până în acest moment doar o calificare la Campionatul European, în 2016, acolo unde nordicii au reușit să ajungă în sferturile compețiiei după un parcurs impresionat. De asemenea,  islandezii au reușit și o calificare la Campionatul Mondial din 2018, unde s-au oprit în faza grupelor.

România are 5 calificări la Campionatul European, ultima reușită de tricolori fiind în 2016. La turneul final disputat în Franța, echipa antrenată de Anghel Iordanescu s-a oprit în faza grupelor, după 2 înfrângeri (una cu Albania) și un egal.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...