VICTORIE HALEPIANĂ!

Victorie halepiană în sferturi la Roland Garros pentru Simona, 3-6, 7-6, 6-0 cu Svitolina, după ce era condusă în setul 2 cu 5-1!!!

halepiana
Credit foto: rolandgarros.com

Pentru cei care nu erați născuți atunci și pentru cei care știți să simțiți o emoție, adică nu sunteți făcuți din plastic și metal, precum calculatorul, să știți că am mai trăit așa ceva la Campionatul Mondial de fotbal din 1994, când marea echipă a României, cu Hagi, Popescu, Răducioiu și toți ceilalți, a fost la câteva minute de o semifinală cu Brazilia.

Dar și la finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, când Steaua a bătut marea Barcelona pe tărâm spaniol, la Sevilla! Poate nu vă plac aceste comparații, dar vă spun eu că emoțiile au fost aceleași, adică enorme, pentru că le-am trăit și le-am simțit!

Am văzut meciurile de la acel turneu final de Campionat Mondial într-un cămin studențesc, alături de colegi și prieteni, cu emoții imense, cu inima bătând nebunește în piept, și am sărbătorit victoriile cu Columbia, Statele Unite și Argentina cu urlete de bucurie și cu marșuri la Universitate.

Așa a fost și meciul Simonei cu Svitolina din sferturile de finală de la Roland Garros. L-am trăit, văzut, chiar jucat imaginar – pentru că am transpirat ca și cum aș fi fost pe teren -, la intensitate maximă.

Victoria Simonei a fost fantastică, ireală, după ce era condusă cu 6-3, 5-1 și totul părea compromis. Să nu îmi spuneți că vreunul dintre voi mai spera într-o întoarcere a acestui rezultat, că nu vă cred!

Simona a crezut! Și a început să recupereze, un ghem, două, trei… Și uite-așa a egalat la 5, ba chiar a făcut 6-5! Dar Svitolina a avut o tresărire, a dus meciul în tie-break, iar aici jocul a căpătat momente dramatice. Uluitoarea Simona le-a făcut față și a ieșit cu bine din acest set, 7-6, iar de aici totul a fost clar.

Vezi si...  Nici el nu mai suportă: Talpan vrea palmaresul și sigla FRF

Nu există un superlativ care să redea această victorie, dar, dacă ar fi să inventăm unul, ar trebui să-i spunem HALEPIAN. Îmi cer scuze dacă termenul a mai fost folosit, cred că l-am mai citit undeva, dar el ar trebui introdus în DEX pentru a reda puterea de luptă incredibilă, forța de revenire extraordinară, mentalul excepțional, încrederea în forțele proprii.

Am un sfat pentru cei care nu știu să descopere emoția: încercați să lăsați deoparte frustrările, uitați-vă la sport cu plăcere, încurajați sportivii români care joacă la cel mai înalt nivel, mai ales că aceștia sunt foarte puțini, și veți trăi momente de neuitat.

Dacă nu reușiți toate astea, măcar nu mai comentați aiurea, rămâneți în lumea voastră de plastic și metal. Noi, ceilalți, vrem să suspinăm și să ne bucurăm, să urlăm de necaz și de fericire, să simțim inima-n gât la fiecare minge, la fiecare lovitură, vrem să vedem cât mai des astfel de sportivi ca Simona și astfel de meciuri halepiene.

E atât de plăcut!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să-l susții pe SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- lasă un comentariu mai jos;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

Loading Facebook Comments ...

1 COMENTARIU

  1. Recunosc, la 5-1 in setul 2, mi-am zis: asta este! La 5-3 am inceput sa cred ca totul este posibil! Am strigat, am tipat, m-am rugat si…..a fost posibil! Simona ne-a demonstrat astazi ca se poate! Bravo!

LĂSAȚI UN MESAJ