Vali Negru, primul fotbalist care se pregătește pentru a deveni manager de club!

Valentin Negru, fostul jucător al echipelor Sportul Studențesc, Petrolul, Rapid și Unirea Urziceni, e primul fotbalist român care urmează cursuri de management sportiv.

negru
Într-un interviu pentru site-ul www.afan.ro, Negru (33 de ani), care a renunțat de curând la cariera de fotbalist, spune că se așteaptă ca lucrurile să intre în normal și în România și, bineînțeles, și în fotbalul românesc, iar cluburile să aibă nevoie în management de oameni bine pregătiți.

“Clar e nevoie de oameni bine pregătiți. Deja se fac niște cursuri la FRF pentru președinții din Liga 1 și câțiva din a doua. Merg și eu la acele cursuri, unele lucruri le știu deja de la cursurile FIFPro, dar e foarte bine că există această preocupare. Trebuie să se schimbe ceva și în fotbalul nostru. Nu poți să fii la nesfârșit un președinte care bate la ușa patronului după bani. Trebuie să încerci să faci tu rost de bani pentru echipă, iar dacă nu știi să faci astfel de lucruri… Vorbim despre un viitor mai bun, probabil va mai dispărea și corupția, se vor face lucrurile mai transparent”, e părerea lui Vali Negru de pe afan.ro.

Cursurile durează trei ani și jumătate, orice fotbalist le poate face pe internet, sunt ore predate în format video de profesori specializați, există teme și examene, iar cei interesați pot lua legătura cu Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România pentru a afla mai multe detalii.

“Ai un cont, pe care poți să-l accesezi doar tu. Aici îți vin cursurile filmate de ei, iar tu acasă deschizi, îl asculți pe dom’ professor cum vorbește, deschizi și cartea, iar la un anumit interval de timp ai și niște teme de făcut, unde trebuie să folosești ce ai învățat până atunci. De exemplu, pentru primul semestru am avut două teme și o examinare finală. Am dat examen la începutul lui ianuarie. Dacă nu treci din trei încercări, nu poți să mergi mai departe”, explică Vali Negru în interviul citat.

Vezi și:   TonusApp, prima aplicație de fitness din România!

Credit foto: psihologiasportului.ro

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...