UTA – Turris din Liga a doua, mult mai bun decât FCSB – Dinamo

UTA – Turris a fost un meci spectaculos, exploziv, cu ocazii, șuturi și multe goluri. S-a terminat 4-3 pentru oaspeți, după ce UTA a avut 1-0 și 2-1!

uta - turris
Captură: digisport.ro

Cu atât mai mare este meritul celor două echipe, cu cât s-a jucat fotbal pe o căldură infernală, de la ora 17.30 și pe un teren sintetic care arde când soarele este puternic.

Am văzut aseară FCSB – Dinamo și am scris despre evoluțiile lamentabile ale așa-zișilor fotbaliști car au intrat pe teren pe Național Arena. Înțeleg că meciul nu mai avea nicio miză, dar, în primul rând, trebuie să te respecți pe tine ca jucător, apoi să-i respecți pe cei de la care îți vin banii, adică pe cei care se uită la televizor.

FCSB și Dinamo și-au bătut joc de fotbal, spre deosebire de UTA și Turris, mereu pozitive în evoluții și încercând fază cu fază să ducă mingea spre careul advers și să înscrie. Am văzut șuturi la poartă, atacanți bătăioși, joc dezvoltat pe flancuri, dar și verticalizări, centrări bune, driblinguri. Echipe vii, frumoase, ambițioase.

UTA – Turris: De ce nu-l vede nimeni din Liga 1 pe Florian Haită?

Am văzut fotbaliști buni, de Liga 1, la ambele formații din divizia secundă și l-am remarcat în primul rând pe acest Florian Haită (20 de ani), de la Turris, de care îmi povestea la un moment dat patronul Școlii de fotbal Sport Team.

Haită, un număr 10 de picior stâng, produs al acestei academii de fotbal, are și dribling în regim de viteză, și viziune în joc, și șut la poartă. Și mai e și marcator, el fiind autorul golului victoriei pentru oaspeți, în minutul 89! Dar cine să-l vadă din Liga 1, când toți așteaptă doar banii din drepturile tv?

Și am mai văzut și doi tehnicieni buni, Laszlo Balint la UTA și Eric Lincar la Turris, care pot antrena oricând o formație bună de Liga 1.

Preocupați în primul rând ca echipele lor să joace fotbal, și nu să distrugă, Balint și Lincar știu meserie, știu să-și pună bine echipele în teren, să schimbe atunci când e cazul, să întrețină o atmosferă optimistă în lot. Și declarațiile lor sunt mult mai decente și mai pline de substanță și de adevăruri decât gogomăniile scoase de unii antrenori de Liga 1.

Veți spune că apărările celor două au fost praf. Au fost greșeli mari, așa e, dar trebuie să desprindem din acest meci pozitivismul și plăcerea de a juca mereu pe atac, în contradicție cu nepăsarea și nesimțirea din jocul celor de la Dinamo și de la FCSB.

Felicitări, UTA! Felicitări, Turris!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...