A triumfat sportul rege(lui): 5 motive pentru care Viitorul e peste Steaua și Dinamo

Ultima seară de Liga I din 2016 a fost cea în care a triumfat sportul rege(lui). Iată 5 motive pentru care Viitorul e campioană de iarnă, cu două puncte peste Steaua, o echipă care a investit masiv în transferuri.

a triumfat
Credit foto: Ștefan Ciocan / sportpictures.eu

Viitorul a învins-o cu 3-1 pe FC Botoșani, după ce a primit gol în chiar primul minut de joc. Echipa „regelui” Hagi nu s-a descumpănit și a făcut ce știe mai bine: a jucat fotbal. Golurile și multe alte oportunități de a înscrie au venit natural, în urma unor acțiuni în care calitățile individuale ale fotbaliștilor au completat scheme exersate îndelung la antrenamente.

Iată 5 motive pentru care spunem că Viitorul este o „campioană de iarnă” meritorie:

1. Echipa lui Hagi a fost singura din Liga I care a jucat fotbal adevărat. Nu s-a baricadat niciodată în apărare, indiferent de numele adversarului. La începutul sezonului, a încercat un stil de joc mai economicos, dar „Regele” și-a dat seama că acest stil nu se potrivește fotbaliștilor săi, crescuți într-un spirit ofensiv. Și Steaua a jucat deschis, dar a fost jalnică în exprimarea acestei activități.

2. Omogenitate. Viitorul a început meciul cu FC Botoșani cu 9 fotbaliști din propria academie: Buzbuchi, Hodorogea, Țîru, Nedelcu, Benzar, R. Marin, Chițu, Fl. Coman, Iancu. E de la sine înțeles că între acești fotbaliști există conexiuni de joc consolidate.

3. Fotbaliștii cunosc ABC-ul fotbalului. Atât în apărare, cât și la mijloc și în atac, jucătorii lui Hagi știu să lovească mingea. Știu să facă o preluare, să dea din prima, să verticalizeze, să șuteze. Multe faze de atac sunt „de manual”. Cum ajunge mingea la un pasator, atacanții se lansează pentru primirea balonului pe poziție viitoare.

4. Politică economică sănătoasă. Hagi nu s-a întins mai mult decât l-a ținut plapuma. În felul acesta, a plătit salariile la zi și atmosfera la lot a fost mereu bună. Banii luați din transferuri sunt reinvestiți cu cap în creșterea tinerilor fotbaliști. Indiferent ce jucător ar pleca, există altul pregătit să îi ia locul. Așa a apărut Florinel Coman după ce Florin Tănase s-a transferat la Steaua.

5. Nu sunt „hateri”. Tinerii jucători ai Viitorului nu sunt măcinați de orgolii. Își respectă adversarii și au o atitudine pozitivă atât pe teren, cât și în afara lui. Se bucură frumos. Nu sărbătoresc o reușită înjurându-și rivalii.

Viitorul campioană? Mai e mult până departe, cum se spune. Dar, dacă Hagi reușește să-și păstreze în această iarnă jucătorii importanți, și dacă se mai și întărește, Steaua și celelalte echipe din play-off au de ce să se teamă.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...