Top 10 cluburi europene care au transferat cei mai tineri jucători. Ce a făcut Steaua

Real Madrid, campioana Europei, este pe locul 1 în Spania, dar și în Top 10 cluburi europene care au transferat cei mai tineri jucători în ultimele două sezoane. Această ierarhie scoate la lumină și „secretul lui Leipzig”.

morata
Credit foto: thenational.ae

1. Real Madrid (locul 1 în LaLiga ). Vârsta medie a achizițiilor: 22,53 ani. S-au dus vremurile când Realul investea în jucători trecuți bine de 20 de ani. Alvaro Morata (24 de ani, foto) și Mateo Kovacic (22) reprezintă noul val pe Bernabeu.

2. Red Bull Leipzig (locul 2 în Budesliga). Vârsta medie a achizițiilor: 22,62 ani. Revelația din acest sezon a primului eșalon german este neînvinsă după 9 etape. Pe lângă promovarea fotbaliștilor din propria academie, Leipzig a cumpărat tineri precum Oliver Burke (19 ani), Timo Werner (20) sau Naby Keita (21).

3. Bayer Leverkusen (locul 10 în Bundesliga). Vârsta medie a achizițiilor: 23,07 ani. Managerii acestui club au ales exuberanța tinerilor în detrimentul „siguranței” aduse de fotbaliștii cu experiență.

4. Borussia Dortmund (locul 6 în Bundesliga). Vârsta medie a achizițiilor: 23,30 ani. Pentru că Bayern Munchen cumpără mai toți jucătorii consacrați, Dortmund a fost nevoită să se orienteze către fotbaliști de perspectivă: Mikel Merino (20), Ousmane Dembele (19), Emre Mor (19), Raphael Guerreiro (22), Julian Weigl (21) sau Matthias Ginter (22).

5. Tottenham (locul 5 în Premier League). Vârsta medie a achizițiilor: 23,35 ani. Este una dintre cele mai tinere echipe din Premier League, mai ales după venirile lui Dele Alli (20), Vincent Janssen (22) și Georges-Kevin N’Koudou (21).

6. Mainz 05 (locul 9 în Bundesliga). Vârsta medie a achizițiilor: 23,61 ani. Obsesia lui Mainz de a descoperi tinere talente datează din vremea lui Jurgen Klopp. În vară, au fost transferați mai mulți jucător Under21 de valoare, printre care Levin Oztunali (20), de la Leverkusen, și Jean-Philippe Gbamin (21), de la Lens.

Vezi și:   Cum se câștigă un maraton de 566 de kilometri la Cercul Polar

7. Bournemouth (locul 10 în Premier League). Vârsta medie a achizițiilor: 23,68 ani. Clubul britanic nu s-a uitat la bani când a venit vorba de jucători de viitor. I-a adus pe Afobe (23), Cook (25) și Ibe (20).

8. Liverpool (locul 3 în Premier League). Vârsta medie a achizițiilor: 23,75 ani. Liverpool a mers pe mâna (sau, mai bine zis, pe piciorul) tinerilor în ultimele două sezoane: Origi (21), Joe Gomez (19), Grujic (20).

9. Manchester United (locul 8 în Premier League). Vârsta medie a achizițiilor: 23,92 ani. Ibrahimovic este excepția care confirmă regulă. United a investit în Pogba (23), Martial (20), sau Memphis Depay (22).

anthony-martial-vs-everton
Credit foto: sports.ndtv.com

10. Bordeaux (locul 9 în Ligue 1). Vârsta medie a achizițiilor: 24 de ani. Printre cei mai importanți jucători aduși au fost Paul Bernardoni (19 ani) și Francois Kamano (20 de ani)

În România, Steaua a combinat strategia aducerii unor jucători deja consacrați, cu transferul unor fotbaliști de viitor, precum Ovidiu Popescu (22), Chitoșcă (24), Florin Tănase (21) sau Dennis Man (18).

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...