Suntem campioni mondiali și la padbol!

Suntem campioni mondiali și la padbol! România a învins Uruguay în set decisiv, scor 5-7, 6-3, 6-2, în finala disputată la Santos, Brazilia.

După un prim set în care emoțiile finalei și-au spus cuvântul, naționala noastră, formată din Olivian Surugiu, Rafael Vasile, Victoreș Popescu și Mihai Tiplic, a  evoluat aproape perfect în următoarele două, reușind o victorie spectaculoasă, în urma unui meci care a durat o oră și jumătate.

Astfel, după un parcurs fără greșeală, România a cucerit în premieră Campionatul Mondial de padbol, disputat în acest an în Brazilia.

Rezultatele României la acest turneu final: 7-6, 6-2 cu Uruguay, 6-2, 6-2 cu Austria, 6-4, 6-4 cu Italia, 6-0, 6-2 cu Kuwait și 6-2, 6-0 cu Emiratele Arabe Unite, în faza grupelor, 6-3, 6-1 cu Italia, în sferturile de finală, și 7-6, 6-2 cu Portugalia, în semifinale.

Padbolul combină elemente din fotbal, tenis, volei și squash.

Padbolul este un sport creat în 2008, în Argentina, care combină elemente din fotbal, tenis, volei și squash.

Lung de 10 metri și lat de 6 metri, terenul este înconjurat de un zid și este despărțit de un fileu asemănător cu cel din tenis. Tot din tenis a fost preluat și modelul de serviciu, dar și sistemul de punctare, game-uri și seturi până la 6.

Mingea este o combinație între cea de fotbal și cea de volei, iar echipele sunt formate din câte doi sportivi.

Sursa foto: Federația Română de Padbol (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...