Sorin Pop, fost fotbalist la Viitorul Oradea și fost internațional de juniori la naționala României, a decedat la doar 40 de ani!

Sorin Pop a fost un jucător foarte talentat, tehnic și plin de vivacitate. Din nefericire, ieri, o veste tristă a venit de la Târgu Mureș. 

Sorin Pop (al 5-lea de la stânga, la naționala de juniori a României. Al 6-lea e Cristi Chivu)

Un om serios, sufletist, politicos și mereu cu zâmbetul pe buze, așa l-au caracterizat doi dintre cei mai apropiați prieteni ai săi Săliștea Florin și Keresztesy Ciprian.

Sorin Pop a început fotbalul la Clubul Școlar Sportiv Târgu Mureș (grupa antrenorului Attila Kanyaro). La un turneu final zonal dedicat juniorilor, a fost observat de fostul mare jucător Marcel Pușcaș, care la acea vreme deținea clubul privat de fotbal Viitorul Oradea.

După acel turneu, Sorin a ajuns la Oradea, unde a reușit sa facă meciuri foarte bune, alături de colegi precum Cosmin Andrei Vâtcă, Elisei Galea, Sebi Sfârlea, Hălmăgean, Bogdan Iambor și Eric Lincar.

Evoluțiile bune în banda stânga l-au propulsat și la naționala de juniori, unde a fost foarte apreciat și a purtat chiar banderola de căpitan la câteva meciuri.

A participat cu naționala de juniori, la mijlocul anilor 90, la Balcaniada organizată în Macedonia și i-a avut colegi pe Cătălin Popa, Florin Lazăr, Cristian Valentin Ciubotariu, Cristian Chivu…

Cu ultimul a reușit sa lege o frumoasă prietenie.

Sorin Pop a făcut stop cardiao-respirator de două ori pe teren!

Pe 22 septembrie 2000, când avea doar 20 de ani, a suferit un stop cardio-respirator chiar pe teren, la meciul dintre Viitorul Oradea și CF Beiuș, din liga  a IV-a bihoreană. Intervenția inspirată a antrenorului său, Vig Zoltan, și a unui coleg care era student la medicina i-au salvat viața!

După 3 zile în care a stat în comă, Sorin s-a trezit la Spitalul județean din Oradea, unde a rămas internat pentru 3 săptămâni.

Acest eveniment nefericit a pus capăt carierei lui de fotbalist, iar Sorin s-a întors acasă la Tărgu Mureș și a fost sfătuit de staff-ul medical de la Oradea să înceapă un set de analize amănunțite, deoarece acolo era cel mai bun spital pentru acest tip de investigații!

Raed Arafat i-a salvat viața la al doilea stop cardiac!

Urma să se interneze, dar medicii de la Spitalul din Târgu Mureș i-au spus că nu sunt paturi libere și că va trebui să se întoarcă săptămâna următoare.

Pentru că se simțea bine, Sorin a decis sa iasă la o miuță cu prietenii. La sintetic s-a întâmplat cel de al doilea stop cardio-respirator… SMURD-ul a ajuns foarte repede, iar medicul de pe ambulanță care i-a salvat viata a fost Raed Arafat, care ulterior s-a interesat de soarta lui de mai multe ori.

După toate aceste evenimente nefericite, Sorin a mai avut câteva preinfarcturi, iar în 2004 medicii au decis că e nevoie de o operație pentru ca el să rămână în viață!

Cristi Chivu l-a ajutat

Intervenția medicală necesita implantarea unui defibrilator cardio-verter și era destul de costisitoare. Cristian Chivu, fostul său coleg, a decis să trimită familiei o parte din banii necesari.

În ultimii 6 ani, situația lui Sorin s-a agravat. Mergea periodic la spital pentru niște proceduri care erau foarte obositoare.

Ieri, pe 7 mai 2020, inima lui Sorin a încetat să mai bată. A avut mereu aproape familia, prietenii și foștii colegi de la CSS Târgu Mures, care l-au sprijinit necondiționat.

Foștii colegi de la CSS Târgu Mureș și Viitorul Oradea transmit sincere condoleanțe familiei!

Dumnezeu să te odihnească în pace, Sorin Pop!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...