Sky is the limit pentru Martina Hingis

Martina Hingis câștigă finala de dublu feminin la Wimbledon și are încă o șansă la titlu, astăzi, în proba de dublu mixt

martina hingis sania mirza Wimbledon

De 17 ani, cât jumătate din vârsta ei, a avut nevoie Martina pentru a-și adăuga în cont cel de-al patrulea titlu de Grand Slam la Wimbledon, iar acum bilanțul finalelor câștigate arată în felul următor: 1997 (simplu) și 1996, 1998, 2015(dublu).

Viața unui sportiv de performanță este întotdeauna complicată, iar Martina Hingis este un exemplu concludent în acest sens. La numai 15 ani cucerea prima finală de Grand Slam la senioare. Acesta avea să fie doar începutul pentru adolescenta din Elveția care câștiga turneu după turneu, cu aceeași rapiditate cu care cucerea și inimile iubitorilor de tenis.

Retragerea ei avea sa vină prea repede, în 2003, la numai 22 de ani, în urma mai multor operații la gleznă. Martina declara la acea vreme ca își dorește să recupereze timpul pe care l-a petrecut în circuit de la o vârstă atât de fragedă, prin desăvârșirea studiilor.

Totuși, cum prima dragoste nu se uită niciodată, nici Martina Hingis nu a putut sta departe de tenis și a revenit în top 10 în 2005, pentru ca in 2007 să fie suspendată timp de doi ani, în urma unui control antidoping.

2013 a fost anul în care sportiva s-a întors în circuit, de data aceasta, doar ca specialistă de dublu. Turneu după turneu, a arătat că jocul ei tehnic și creativ nu a dispărut, iar campioana din Elveția de acum două decenii a putut fi admirată din nou pe terenul central de la Wimbledon, trăindu-și cea de a doua tinerețe. Cu același zâmbet larg și aceeași poftă de joc, Hingis a oferit încă o lecție de tenis, în lumina artificială a “reflectoarelor” și a ridicat deasupra capului trofeul de dublu feminin de la Wimbledon.

Foarte interesantă a fost abordarea meciului, destul de relaxată, tot timpul cu zâmbetul pe buze. Să fie și ăsta un secret?

Indiferent de ce ne va rezerva finala de astăzi, Martina Hingis rămâne o prezență deosebită pe terenul de tenis, o campioană desăvârșită care va atrage iubitori de frumos pe marile arene ale lumii, cât timp se va afla în activitate.
Succes Martina Hingis!

credit foto: theweek.in

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...