Simo la puterea 20! Cum au trăit românii marea victorie pe arena din Dubai

Simo la puterea 20 și sperăm la mai mult! Simona Halep a câștigat sâmbătă cel de-al 20-lea trofeu din carieră, după o finală senzațională în compania Elenei Rybakina (Kazahstan, nr. 19 mondial).

Dubai e un furnicar mai ales sâmbăta, ultima zi libera a week-end-ului la arabi. Taximetristul ajunge greu la stadionul de tenis, o arenă de 5000 de locuri, cu o particularitate: tribuna oficiala e una din peluze și e acoperită cu o prelată ce simbolizează cortul des întâlnit la arabi în perioada de aur a beduinilor.

Lumea se aduna la finală, dar oamenii zăbovesc la o cafea sau la o bere. Înainte de meciul Simonei, e finala de dublu, dar ce prezenți nu par foarte interesați de aceasta.

Românii încep să se adune. Unii sunt în vacanță în Dubai, alții lucrează în Golf. În general, sunt îmbrăcați în tricouri galbene și doar câțiva au steaguri la ei.

Surprinzător, adversara Simonei are și ea destul de mulți fani. În Dubai sunt mulți ruși și kazahi.

Românii sunt gălăgioși

Românii sunt cam 40% dintre cei prezenți și sunt foarte gălăgioși, deși nu sunt grupați. Ex-sovieticii ocupă locuri centrale la tribună.

Simona se obișnuiește greu cu ,,rachetele Katyusa” trimise de Elena. La 2-3 în primul set face cadou serviciul, ratând o minge ușoară la 40-15 pentru ea. De aici pierde ghemul, iar apoi, încearcarea disperată de a salva primul set la 3-5 se soldează cu două șanse de break, din păcate ratate.

Și începe și setul doi mai greu. După ce supraviețuiește unei mingi de break, începe sa-și calibreze loviturile, să absoarbă mai bine presiunea și face primul ei break.

Vezi și:   Ripensia Timișoara, primul club profesionist din România. Povestea omului care a rupt plasa

La 4-1, Simona ratează încă doua șanse de a câștiga pe serviciul adversarei. A rezolvat însă ceva din moralul românilor din tribune, care prind curaj. Și scandeaza ca la fotbal: „Simona, Simona!” Setul se încheie cu 6-3 pentru fata noastră și toată lumea așteaptă decisivul.

Elena rămâne calmă, parcă de neclintit. Lovește ca în primul set și se apropie de trofeu. 3-1 pentru kazaha de origine rusă. Simona nu se predă și, cu publicul din ce in ce mai vocal, recuperează fantastic. Sunt oameni lângă mine care trăiesc meciul de parca ar fi al lor! Meciul vieții!

Simo nu se predă niciodată

Simona întoarce la 6-5 și servește pentru titlu. E la doua mingi de meci, dar doua torpile ale Elenei găsesc terenul. Și e tie-break. Unde Simona, la fel ca în meci, la fel ca în decisiv, este prima care își pierde serviciul la 3-3. Revine ca întotdeauna și, la 6-5, punctează decisiv, câștigând duelul cifrei 20 cu Elena. În 2020, la a 20-a aniversare a Dubai Open, câștigă titlul cu numărul 20. În fața unei sportive de 20 de ani, care a ratat victoria numărul 20 a acestui an.

Începe fiesta, publicul scandează neîncetat „Simona, Simona!”

Halep ridică trofeul și îl arată publicului. Ca la 20…

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...