România, învinsă de Franţa la un scor mincinos

Rugby World Cup 2015. România învinsă, dar aplaudată, merge mai departe. Ne așteaptă Irlanda, pe Wembley

Romania, invinsa de Franta la un scor mincinosŢinuţi în şah de selecţionata României, cocoşii galici au găsit drumul spre buturile tricolorilor cu destulă dificultate, chiar dacă scorul semnalat la pauză indica un sec 17-6, în condiţiile în care jucătorii români au fost la doar câţiva centimetri distanţă faţă de terenul de ţintă, atunci când, în min. 18, o mână parşivă a unui jucător francez s-a interpus între gazon şi balon.

Eliminarea lui Paulică Ion din min. 30 avea să consemneze şi ruperea echilibrului, rupere care s-a concretizat prin înscrierea celor două eseuri, în minutele 32 şi 35, deşi în dreptul stejarilor se consemnaseră nu mai puţin de 8 „baloane recuperate din posesie”.

În repriza a doua, meciul s-a desfăşurat în nota de dominare a francezilor, superiori la capitolul „pachet de înaintare” şi viteză. Pe fondul unei căderi fizice care a îngreunat deplasarea pe teren a jucătorilor români, cocoşii galici au reuşit să domine meciul şi să mai înscrie trei eseuri, dar fără să impresioneze, sau dacă vreţi, jucând atât de bine pe cât i-au permis adversarii…

Aplaudaţi la scenă deschisă pentru încercarea reuşită de Vali Ursache, din min. 74, naţionala României a părăsit terenul învinsă la un scor categoric, dar mincinos.
Haideţi să punem în dreptul stejarilor acea încercare ratată din prima repriză, să adăugăm cele trei ratări ale lui Vlaicu, care ar fi însemnat încă 8 puncte şi să retragem eseul din două mişcări a francezilor, respectiv transformarea care i-a urmat, şi vom vedea că scorul s-ar apropia mai mult de realitatea din teren, oprindu-se undeva, la 31-24 în Franţei.

Dar cum speculaţiile nu sunt specialitatea noastră, ci a discipolilor lui Nostradamus, să salutăm preaplecaţi evoluţia naţionalei noastre şi să-i ţinem pumnii strânşi pentru meciul pe care-l va desfăşura pe Wembley, duminică, 27 septembrie, ora 18:45, împotriva Irlandei.

Hai România!

credit foto: RugbyWorldCup Facebook

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...