România, o forță mondială la Wimbledon

Monica Niculescu a dus România, alături de Mergea și Tecău, în săptămâna a doua de la Wimbledon, și asta nu este puțin lucru!

niculescu

Am simțit astăzi alături de cei trei români mireasma îmbătătoare a fazelor superioare dintr-un turneu de Mare Șlem. Trei români au jucat pentru sferturi, doi au reușit, unul nu, dar numai o forță a tenisului mondial se poate mândri cu așa ceva. Și putem afirma cu tărie că România a devenit o forță a tenisului mondial! Cu Simona, Monica, Alexandra, Irina, Horia și Florin!

Stilul Monicăi nu m-a entuziasmat niciodată. Poate e chestie de percepție și de cum simți și vezi tenisul. Am înțeles de la Wilander că Monica e genială prin această lovitură întoarsă cu mult efect mereu și mereu în terenul adversarei, lovitură greu de executat și, în același timp, dificil de scos de oponenta de dincolo de fileu, oricum s-ar numi ea.

Mie stilul ăsta mi se părea plictisitor, cel puțin așa l-am perceput până acum, dar Monica a jucat la Wimbledon și altceva. A mai și atacat, a dat și lung de linie, a încercat și câteva “scurte”, a servit de multe ori bine, iar asta înseamnă că se apropie, cu minusurile de rigoare ale unei jucătoare de locul 40-50 mondial, de o sportivă completă.

Ce mi-a mai plăcut la Monica? Faptul că nu a cedat, că a încercat totul, și la 0-3, și la 1-5 în decisiv. “Mă bate pe mine asta?”, am auzit-o strigând la debutul setului 3, un strigăt războinic, mobilizator, de încredere în propriile forțe, iar asta înseamnă un psihic puternic și o voință de fier.

Până la urmă, “asta” (adică Bacsinszky) a bătut-o pe Monica, dar a rămas atitudinea și spiritul româncei. Forehand-ul acela cu efect (slice, cum se spune) și psihicul de învingător o pot duce pe Monica din nou spre Top 30.

Mult succes, Monica! Mult succes, România!

Credit foto: hotnews.ro

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...