România – bronz, Cristina Laslo – cel mai bun coordonator de joc!

România a luat bronz la CM feminin de tineret, 26-25 în finala mică împotriva Germaniei, iar Cristina Laslo a fost desemnată cel mai bun coordonator de joc al competiției. 

bronz

Româncele s-au descurcat remarcabil în prima repriză, asigurându-şi un avantaj de şapte puncte la pauză (17-10). Dar nemţoaicele au început să se trezească în cea de-a doua parte a meciului şi au fost foarte periculoase pe final. Tricolorele au făcut totuşi faţă atacurilor adversarelor şi s-au impus cu 26-25.

„O nouă performanţă a handbalului românesc, o nouă performanţă a unei generaţii de excepţie!”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Handbal.

În jocul fetelor s-a putut observa o evoluţie, mai ales dacă e să comparăm cu ceea ce s-a întâmplat anul trecut la Campionatul European. Atunci, româncele au dezamăgit, pentru că, deşi în 2014 deveniseră campioane mondiale, la Europeanul din Spania s-au clasat abia pe locul 10.

Medaliile de bronz obţinute acum în Rusia i se datorează și lui Ion Crăciun, antrenor al naţionalei de tineret din luna noiembrie a anului trecut. El a crezut în potenţialul acestor jucătoare, reuşind să facă performanţă cu o echipă care nu se afla tocmai în cel mai bun moment al său.

Eroina naţionalei României la acest campionat a fost cu siguranţă portarul Iulia Dumanska. Jucătoarea din Ucraina a fost decisivă în multe meciuri şi a impresionat pe toată lumea cu paradele sale senzaţionale. Ea şi-a dorit foarte mult să joace sub tricolor, iar visul său a devenit realitate: în luna mai a primit cetăţenia română, lucru care a făcut posibilă convocarea ei în lotul pentru Mondialul din Rusia.

O altă jucătoare care a condus România către podium a fost Cristina Laslo. Ea a primit titlul de cel mai bun coordonator atât la Mondialul din 2014, cât şi anul acesta, în Rusia. Handbalista de la „U” Cluj nu a fost mereu conştientă de faptul că va juca handbal de performanță. În copilărie, făcea dansuri populare, dar într-o zi a luat o decizie care i-a schimbat viaţa: ea şi fratele său geamăn au hotărât să se apuce de handbal.

În finala mare, Danemarca a reuşit să se impună în faţa Rusiei (32-28) şi să se încoroneze astfel ca noua campioană mondială.

Credit foto: ihf.info

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...