România a zdrobit Austria și s-a calificat la Campionatul European de handbal feminin

România a zdrobit Austria și s-a calificat la Campionatul European de handbal feminin. Cristina Neagu a condus echipa tricoloră spre victorie, reușind 12 goluri. 

România
Credit foto: facebook.com/FederatiadeHandbal

România a învins Austria cu 38-29 (19-13), la Râmnicu Vâlcea, în ultimul meci din Grupa a 2-a a preliminariilor.

Susținută de un public entuziast, România a controlat jocul de la un capăt la altul, fiind o singură dată la egalitate cu adversara sa, în prima repriză, scor 8-8.

Apoi, după 19-13 la pauză, sportivele pregătite de Adrian Vasile și Bent Dahl s-au dezlănțuit în partea secundă.

Conduse excelent din teren de liderul Cristina Neagu, care a marcat 12 goluri, tricolorele au spulberat Austria cu 38-29, după ce au condus și la zece goluri diferență.

Golurile echipei României au fost marcate de Cristina Neagu 12 goluri, Cristina Laslo 4, Crina Pintea 4, Bianca Bazaliu 4, Lorena Ostase 4, Nicoleta Dincă 3, Sonia Seraficeanu 2, Sorina Tîrcă 2, Alina Ilie 1, Alexandra Georgiana Subţirică Iovănescu 1, Corina Lupei 1.

În celălalt meci din grupă, Danemarca a dispus de Insulele Feroe cu 26-15.

România merge la CE 2022 după locul 2 în grupă

În urma acestui rezultat, România a încheiat grupa de calificare pe locul 2, cu 7 puncte, după Danemarca, 10 puncte, ambele echipe fiind calificate la CE 2022. Austria, cu 5 puncte şi Insulele Feroe, 0 puncte, ratează turneul final.

Turneul final al Campionatului European 2022 va avea loc în perioada 4-20 noiembrie, în Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final este programată pe 28 aprilie, la Ljubljana, Slovenia.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...