România, una din gazdele Campionatului European masculin de volei din 2025

România va fi una din gazdele Campionatului European masculin de volei din 2025, urmând să găzduiască o grupă a turneului final.

România, una
Foto: Pagina de facebook FR Volei

Forul european al voleiului (CEV) a dezvăluit, luni, 5 decembrie, că România este prima gazdă aleasă a fazei grupelor Campionatului European masculin de volei care va avea loc în 2025. Celelalte gazde ale competiţiei vor fi anunţate în viitorul apropiat.

„O veste extraordinară pentru voleiul românesc vine de la Confederația Europeană de Volei (CEV): România va găzdui, în 2025, una din grupele Campionatului European masculin!”, a transmis Federația Română de Volei pe pagina ofiială de Facebook.

„Este a doua veste foarte bună primită de la CEV, după ce, săptămâna trecută, României i-a fost acordată și organizarea Campionatului European U22 la volei pe plajă din 2023!”, a precizat FR Volei.

Am avut și o grupă la CE feminin

În decizia lor, conducătorii forului european au luat în considerare şi faptul că actuala echipă de conducere a voleiului românesc are deja experienţa organizării unei competiţii de anvergură: găzduirea, anul trecut, la Cluj-Napoca, a unei grupe a Campionatului European feminin.

De asemenea, naționala msculină a participat în 2019 la turneul final al Campionatului European pentru prima dată din 1995, iar anul acesta a reuşit să cucerească pentru a doua oară trofeul Silver League şi să obţină o nouă calificare la turneul final al CE 2023.

La turneul final al CE 2022, România a fost repartizată în Grupa D, alături de Israel (gazda seriei), Franţa, Turcia, Portugalia şi Grecia.

România a găzduit CE masculin de volei în 1963 și  a luat aurul!

Ediţia din 2025 va fi a doua a Campionatului European masculin de volei oganizată vreodată de ţara noastră. Prima a avut loc în 1963, iar atunci naţionala tricoloră a cucerit aurul!

Vezi și:   Laura Ilie, locul 3 la Cupa Mondială de tir de la Rio

”Pentru România, pentru voleiul românesc, este o mare onoare să poată găzdui o grupă a Campionatului European de volei seniori din 2025. Este un adevărat arc peste timp, având în vedere că în ţara noastră s-a mai disputat un turneu final masculin în 1963. Avem deja experienţa acumulată în 2021, la Campionatul European feminin”, a declarat Adin Cojocaru, preşedintele Federaţiei Române de Volei.

Sursa foto: Federația Română de Volei

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...