Poem pentru naționala de tineret a României

Poem pentru naționala de tineret a României după victoria răsunătoare împotriva naționalei similare a Croației, 4-1, în primul meci de la turneul final al Campionatului European U21.

poem pentru nationala
Captură uefa.com

Naționala de tineret a surprins până și cele mai optimiste așteptări, obținând primul succes la Europeanul U21 din Italia. În San Marino, tricolorii mici au dispus de Croația cu 4-1. Golurile au fost marcate de George Pușcaș (penalty), Ianis Hagi, Tudor Băluță și Adrian Petre, respectiv Nikola Vlasic.

La finalul acestui meci, scriem împreună poemul naționalei de tineret, echipă dirijată magistral de pe margine de Mirel Rădoi.

Astăzi și doar astăzi – poem pentru naționala României U21, o echipă magică

Astazi nu facem comparații cu Generația de Aur din SUA ’94. Fiecare echipă are destinul ei unic și irepetabil.

Astăzi l-am avut mai mult pe Ianis și mai puțin pe Hagi.

Astăzi am surclasat o națiune care vara trecută juca finala Mondialului din Rusia. Să nu vorbim de transferuri la Real Madrid și Barcelona. Să ne bucurăm de seara asta mai întâi. Vom vedea mai târziu ce va urma.

Astăzi Pușcaș și Băluță au făcut un pas mic pentru fotbal românesc, iar noi am făcut un pas ceva mai mare mare pentru o națiune rănită în propriul orgoliu. Se vede frumos fotbalul de la 4-1 și de pe locul I în grupa Europeanului.

Astăzi Mirel Rădoi i-a dat o palmă morală nașului Gigi Becali. Nu uităm în ce condiții a fost debarcat de la FCSB.

Astăzi, prin rezultatul lui Rădoi, toți antrenorii nedreptățiți de la FCSB i-au dat o palmă morală Latifundiarului din Pipera.

Vezi și:   De râsul Europei: motivele pentru care s-a rupt gazonul la Craiova

Astăzi am avut portar, apărare, mijloc și atac. De multă vreme nu am văzut la națională compartimente atât de armonios echilibrate. Chapeau, Mirel Rădoi!

Astăzi și doar astăzi ne bucurăm de succesul în fața Croației. Generația aceasta nu-și va vopsi blond părul după un eventual succes cu Anglia, deși tentația e mare. Mulți dintre componenții echipei nu erau născuți la meciul din 1998.

Astăzi și doar astăzi buletinele de știri nu vor începe cu o știre negativă despre Guvern. Când bați cu 4-1 Croația, nu e loc de un alt început la Telejurnal.

Astăzi și doar astăzi ne uităm îngăduitor la Liga 1, deși știm cu toții că Echipa U21 s-ar putea numi la fel de bine Academia Hagi. Mulțumim Regelui că ne-a dat această Echipă!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...