Greuceanu Nicu Vlad a ridicat zeci de mii de Kilograme

Când l-am văzut pe Nicu Vlad la Jocurile Olimpice din 1984, de la Los Angeles, l-am comparat cu un uriaș din povești. Un munte de om, numai mușchi, înalt, cântărind 90 de kilograme, acoperea tot ecranul televizorului cu ținuta sa impunătoare. Am privit uluit cum ridică în jur de 200 de kilograme la ambele stiluri, smuls și aruncat, și mi-am zis că omul ăsta e venit din altă lume.

nicu vlad romania
Mi-l aduc aminte la ultima încercare, de care depindea titlul olimpic. Concentrat, calm, încordat la maximum, a ridicat haltera deasupra capului, s-a mișcat un pic în lateral, a rămas cu cele 200 de kilograme sus timp de câteva secunde, în care noi, cei de acasă, îl încurajam și strigam, deși el nu avea cum să ne audă. A lăsat greutatea jos, s-a bucurat destul de scurt, mai mult am țipat noi! Românul nostru uriaș, și la propriu și la figurat, devenea campion olimpic la haltere, categoria 90 de kilograme!

Cele câteva secunde de glorie, urmate de alte câteva zeci de secunde pe podiumul de premiere, erau rodul unei munci titanice, în care Nicu Vlad ridica zilnic tone întregi, chiar zeci de tone. Mâinile scorojite, bătătorite, pline de răni ar fi putut să vă arate truda fantastică a unui campion olimpic.

Nicu Vlad a continuat să ridice sute de kilograme, mii, zeci de mii! A câștigat argintul la JO 1988 de la Seul, categoria 100 de kilograme, apoi bronzul în 1996 la Jocurile Olimpice de la Atlanta, categoria 108 kilograme.

Tânărul de la Los Angeles se făcuse un bărbat în toată puterea cuvântului, crescuse în greutate, menținându-se printre cei mai buni halterofili din lume! Medaliile de la cele trei ediții ale Jocurilor Olimpice enumerate mai sus au fost împănate cu titluri mondiale și europene, Nicu Vlad devenind, fără discuție, cel mai bun halterofil român din toate timpurile.

Îl puteți vedea aici ridicând 215 kilograme la Campionatul European din 1985:

Nicu Vlad la Jocurile Olimpice:
– Aur la JO 1984, Los Angeles
– Argint la JO 1988, Seul
– Bronz la JO 1996, Atlanta

Nicu Vlad la Mondiale:
– Aur la CM 1984, 1986 și 1990
– Argint al CM 1987, 1989 și 1994
– Bronz la CM 1985

Nicu Vlad la Europene:
– Aur la CE 1985 și 1986
– Argint la CE 1987, 1987, 1989 și 1996.

credit foto: catalystathletics.com

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...