Monica Niculescu se oprește în semifinale la București

Monica Niculescu, numărul 41 WTA,  se oprește în semifinalele BRD Bucharest Open 2015, după un meci istovitor de trei seturi (7-5, 1-6, 2-6) împotriva Sarei Errani

TENIS FEMININ:MONICA NICULESCU-ANDREEA MITU, BRD BUCHAREST OPEN (17.07.2015)

Meciul de tenis dintre Monica Niculescu și Sara Errani se anunța încă de la încălzire a fi unul spectaculos. Favoritele 1 și 3 respectau calculele hârtiei și ajungeau în semifinale, ambele bazându-se pe aceleași arme: disponibilitatea de a sta în raliuri lungi, rezistența, încăpățânarea și venirile la fileu. Adaptarea la căldură și îndârjirea aveau, însă, să facă diferența, într-un meci de anduranță, în care cele două s-au duelat în scurte, s-au agitat și s-au luptat cu propriile neputințe.

Atmosfera înăbușitoare și întâlnirea dintre două jucătoare, cu același stil, nu au favorizat disputarea unui meci impresionant din punct de vedere tehnic, însă tensiunea partidei și faptul că o româncă lupta pentru accederea în finală, au înviorat publicul și l-au determinat să-și susțină cu entuziasm favorita.

Ajunsă la București după un parcurs solid în sezonul european, cu titlu la Marseille, finală la Nottingham și optimi la Wimbledon, astăzi Monicăi nu i-a mai rămas destulă energie în seturile doi și trei, pentru a lupta împotriva Sarei Errani în stilul caracteristic.

Debutul partidei îi aducea rapid Monicăi un 3-0, însă până la închiderea setului, aceasta a trebuit să găsească răspuns tuturor întrebărilor puse de Sara Errani, intrată mai greu în ritmul meciului.

Primele game-uri din setul al doilea, aveau să se desfășoare similar cu cel dintâi, însă, de data aceasta în direcția jucătoarei din Italia, Monica reușind să-i pună probleme numai în game-ul final, un game monstru cu care Errani avea să încheie setul, după o luptă de 10 minute.

Decisivul o surprindea pe româncă în aceeași situație ca în setul anterior. Aceasta ceda prea ușor puncte pe serviciul ei și părea că-și dorește ca meciul să se termine mai repede.

Cu acest meci Monica Niculescu încheie sezonul european cu o semifinală la București, parcurs care este încununat cu o revenire în top 40 mondial.

Sara Errani așteaptă ca adversara din finala de mâine să fie aleasă în urma confruntării dintre Anna Karolina Schmieldova, numărul 60 WTA, și Polona Hercog, numărul 87.

Sursă foto: digisport.ro

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...