Modelul Horia Tecău

Horia Tecău merită toată stima și toate onorurile noastre pentru performanța sa de la Wimbledon, dar nu numai pentru asta.

Tecau

E tipul de sportiv care ar trebui să devină model pentru orice tânăr aspirant la glorie. Pentru modul cum se pregătește, pentru seriozitatea sa de pe teren și din afara acestuia, pentru prestanța sa, pentru ambiția de care a dat dovadă de-a lungul carierei și, nu în ultimul rând, pentru performanțele sale.

Nu l-am văzut niciodată pe Horia vorbind repezit cu jurnaliștii, nu l-am auzit niciodată răspunzând în doi peri sau desconsiderând adversari, colegi, fani, ziariști. El știe ce înseamnă respectul, știe să respecte și de aceea trebuie respectat de toată lumea.

Am avut și eu onoarea să realizez în urmă cu vreo trei ani o scurtă emisiune, un scurt interviu, pentru www.prosport.ro, cu Horia Tecău, cu participarea reputatului jurnalist Cristian Tudor Popescu, și am rămas uimit de deschiderea acestui mare sportiv, de răspunsurile sincere, de faptul că nu a evitat nicio întrebare, de amabilitatea și de bunul lui simț. Ne-a spus de la început că trebuia să ajungă și la altă întâlnire, eram restricționați de o anumită oră, dar emisiunea s-a prelungit cu mai multe minute. Horia era în întârziere, însă nu ne-a trimis niciun semn în timpul interviului prin care să ne sugereze să încheiem mai repede, nu a schițat nicun gest, nu a făcut nicio grimasă. A stat, a răspuns, a mai participat și la o scurtă sesiune de fotografii, după care a plecat spre cealaltă întâlnire.

I-am auzit pe mulți, chiar și pe Ilie Năstase, desconsiderând “dublul” la tenis. Eu zic că e o mare greșeală. Am văzut la finala de la Wimbledon disputată de Tecău și Rojer lume multă, lume bună, o festivitate onorată de familia regală, dar și, ce e mai important, un joc perfect făcut de Horia.

Dacă aveți copii care fac sport, îndreptați-le atenția spre modelul Horia Tecău și veți avea împreună numai de câștigat.

Credit foto: prosport.ro

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...