Luptătorii duc la 66 numărul sportivilor români calificați la Tokyo

Luptătorii măresc numărul sportivilor tricolori calificați la Jocurile Olimpice din acest an, ajungând la un total de 66. Ultimii calificați sunt Alin Alexuc Ciurariu, Andreea Beatrice Ana și Albert Saritov, în urma turneului preolimpic de la Sofia.

luptatorii
Foto: Pagina de Facebook FR Lupte

Alin Alexuc Ciurariu a reușit sâmbătă calificarea în finală, la categoria 130 kg, lupte greco-romane. Sportivul român a trecut fără emoții în semifinale de adversarul din Polonia, scor 5-0, și și-a asigurat biletele la cea de-a 3-a ediție din carieră a Jocurilor Olimpice, după cele din 2012 și 2016.

Luptătoarea Andreea Beatrice Ana și-a asigurat și ea biletul pentru Tokyo după calificarea în finala turneului preolimpic de la Sofia, la categoria 56 de kg. Sportiva româncă a trecut în semifinale de canadianca Leigh Stewart, după un meci echilibrat, scor 4-2. Va fi prima participare la o ediție a JO pentru Andreea.

Tot în cadrul turneului preolimpic de la Sofia și-a asigurat accederea la Jocurile Olimpicec și sportivul Albert Saritov, vineri, in urma calificării în finala categoriei 97 de kg, la lupte libere.

În plus, Alina Vuc avea asigurată prezența la Jocurile Olimpice încă din 2019, după clasarea pe locul secund la Campionatul Mondial.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...