Început de primăvară la înălțime pentru baschetul românesc

Început de primăvară la înălțime pentru baschetul românesc. Au fost desemnate cele mai bune echipe de liceeni din București, de la Olimpiada Liceelor McDonalds: „Elena Cuza” (fete) și „Aurel Vlaicu” (băieți). Cele două campioane au dat și MVP-urile finalelor: Cătălina-Nicoleta Crăciunescu, respectiv Andrei-Florin Pascal.

Orice adolescent care practică baschetul visează să zboare prin aer spre Slam Dunk, la fel ca vedetele din NBA. Visează un public fanatic, urale, performanță. Dacă ai îndrumătorii potriviți, nimic nu este imposibil.

Începutul drumului spre glorie este foarte important, iar ce s-a întâmplat în weekend, la Universitatea Europei de Sud-Est Lumina din București, poate reprezenta punctul de start al unor povești de succes cu sportivi români care ajung pe prima pagină a ziarelor de sport din toată lumea.

S-au bucurat de baschet la început de primăvară

Timp de trei zile, acolo s-a desfășurat întrecerea de baschet a Olimpiadei Liceelor McDonalds, competiția pentru elevi cu cele mai mari premii totale, de 70.000 de lei.

Fetele și băieții pur și simplu s-au bucurat de baschet, alături de colegii și de prietenii din tribună, întrecându-se în execuții spectaculoase și punând în valoare cea mai de preț virtute la această vârstă: ambiția.

La fete, Colegiul Naţional „Elena Cuza” (antrenoare Constanța Rădulescu) a câștigat locul 1, după 94-33 cu Colegiul Național „Matei Basarab”, în finala al cărei MPV a fost Cătălina-Nicoleta Crăciunescu. Medalia de bronz a revenit echipei Colegiului Național ”Cantemir-Vodă”, învingătoare cu 45-37 în fața formației Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu”.

Băieții de la Colegiului Național „Aurel Vlaicu” (antrenor Cristian Teodorescu) sunt campionii din acest an. Ei s-au impus cu 77-50 în fața Colegiului Național „Spiru Haret”, la succes contribuind din plin MVP-ul Andrei-Florin Pascal. Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr a câștigat locul III, 86-81 împotriva Colegiului Național „Grigore Moisil”.

Olimpiada Liceelor 2020 reunește 5.600 de elevi din 88 de licee bucureștene, fiind organizată de McDonald’s, cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Parteneri media sunt Eurosport, Radio Romania Actualități, Radio Romania București, Caldo Security și SEG (Sport Evolution Group).

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...