Ghid pentru Reghecampf: cum să depășești o apărare aglomerată

Steaua s-a dovedit încă o dată incapabilă să depășească o defensivă aglomerată: 1-1 cu penultima clasată, ASA, la Târgu Mureș. Până când LPF nu le va interzice adversarilor să se apere în mai mult de cinci jucători, echipa lui Reghecampf va avea probleme.

faza de joc
Credit foto: Mircea Roșca / sportpictures.eu

Un alt meci de campionat al roș-albaștrilor, același scenariu. ASA Târgu Mureș s-a apărat organizat, cu fundașii și mijlocașii în 20 de metri de poartă. Steaua a fost din nou fără idei, nu a știut cum să depășească o asemenea defensivă, de parcă Reghecampf nu ar fi condus niciun antrenament de la meciul cu Mediaș.

Nu am făcut școala de antrenori, dar am văzut multe meciuri la viața noastră. Logic, o apărare superaglomerată poate fi depășită prin trei procedee principale:

1. Șuturi de la distanță. Cele mai multe se vor opri în fundașii adverși, dar poate unul din 20 va fi deviat în poartă sau va trece prin „pădurea de picioare”, iar portarul va fi mascat. Doar Boldrin a încercat să tragă, totuși prea rar. A avut câteva execuții ok din lovituri libere. Dar nu e de ajuns. Și să nu uităm de cele trei șuturi din careu, din poziții excelente, ale lui Enache. Două au fost pase la portar, al treilea a fost luft!

2. Încercări de a pătrunde prin dribling în careu. E foarte probabil ca, până la urmă, să obții un penalty dintr-o asemenea pătrundere. Dar Steaua n-are cu cine. De la plecarea lui Nicolae Stanciu, nu mai driblează nimeni! Îl mai ia „flama” uneori pe Muniru, dar acesta nu a avut loc, ieri, în echipă.

3. Desfacerea jocului pe benzi. Această strategie este zero dacă nu e urmată de centrări bune, care să caute un atacant abil. Steaua a dezvoltat jocul și pe stânga, și pe dreapta, dar fotbaliștii de bandă mai mult au „frecat” mingea între ei. Când au centrat, au făcut-o foarte prost. Nu este numai cazul acestui meci. Parcă centrează cu ochii închiși! Dacă au în careu patru coechipieri și doi adversari, trimit cu siguranță unui adversar. Vi-l mai amintiți de Florentin Dumitru? I se spunea „Micul Beckham” pentru centrările lui precise.

Vezi si...  Cum să faci mai mulți bani din pariuri sportive cu Biletul zilei (P)

Nu-i vorbă, că și Golubovici face figurație pe teren. Nu e înalt, nu are viteză de reacție și nici plasament. A fost mereu devansat de Cordoș, care nu e nici de departe unul dintre cei mai rapizi fundași din România.

Cineva poate va spune că „e ușor să vorbești când te uiți la televizor și mai greu să fii pe teren”. Argumentul este stupid. Să nu uităm că de-alde Enache, William sau Popescu asta fac toată ziua: se antrenează ca să fie în stare să dea un gol într-un meci cu adversari reali, nu cu jaloane. Și sunt plătiți foarte bine pentru asta. Câștigă într-o lună cât un om „de rând” într-un an, sau chiar mai mult.

În acest moment, Steaua pare a sta doar în entuziasmul lui Tamaș și în loviturile libere ale lui Boldrin. Șanse ei este că celelalte echipe din Liga I nu stau în mai nimic.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...