Gata de luptă: România a câștigat Trofeul Carpați

Gata de luptă: Naționala feminină de handbal a României a câștigat Trofeul Carpați, după 41-35 cu Austria, la competiția găzduită de Bistrița.

gata de lupta

După o primă repriză controlată de tricolore, care au intrat la cabine în avantaj de 7 goluri, 24-17, în partea secundă România a condus și la 11 puncte diferență, ajungând la 30-19.

La 32-23, a urmat o cădere inexplicabilă, de 10 minute, a fetelor noastre, în care Austria a marcat 8 goluri, fără să primească vreunul! Selecționerul Florentin Pera le-a trezit însă la timp pe tricolore, care au revenit şi s-au impus fără emoţii, cu 41-35.

Principalele marcatoare ale României în partida cu Austria au fost Buceschi, cu 9 goluri, Laslo (6), Pintea și Popa (câte 5).

România ajunsese în finală la Trofeul Carpați după ce se impusese și în celelalte două partide disputate la Bistrița, 33-28 cu Elveţia și 32-22 cu Portugalia.

Gata de luptă: România a participat la toate edițiile CM

Rezultatele complete ale Trofeului Carpaţi, ultimul test înaintea Campionatului Mondial: Austria – Portugalia 32-20, România – Elveţia 33-28, Austria – Elveţia 34-33, România – Portugalia 32-22, Elveţia – Portugalia 34-32 şi România – Austria 41-35.

La Campionatul Mondial de handbal, găzduit de Danemarca, Norvegia şi Suedia între 29 noiembrie și 18 decembrie , România va juca în grupa E, la Herning, cu Chile (1 decembrie), Serbia (3 decembrie) şi Danemarca (5 decembrie).

Naționala tricoloră este singura din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial.

Sursa foto: Federația Română de Handbal – Facebook

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...