Fotoreportaj printre copii: bucurie, lacrimi, părinţi zgomotoşi, fotbal

Fotbalul la fragedă vârstă, copii talentaţi şi părinţi care se cred antrenori. Bucurie, lacrimi, execuţii frumoase, stângăcii, mici accidente, ţinta pe arbitri şi premii pentru toată lumea. Un univers care merită explorat. 

IMG_0042

Copiii sunt cel mai scump dar pe care ni-l dă Dumnezeu. Îi iubim, îi mângâiem, îi alintăm, îi protejăm, ei sunt sensul vieţii noastre.

Suntem fericiţi când se nasc, îi observăm cu drag când cresc, ne minunăm când vorbesc, îi privim cum se joacă sau cum dau pentru prima oară cu piciorul într-o minge.

Am avut şansa să văd săptămâna trecută un turneu de copii, organizat la Albena, în Bulgaria, de un român, Ion Popa, care are şi el un băiat de 9 ani, Eduard, fotbalist începător la Delfinii Varna.

E fascinant să-i observi pe micuţi cum joacă fotbal, cum aleargă după fiecare minge, cum încearcă să-i imite pe marii fotbalişti, chiar dacă bagajul lor tehnico-tactic e încă redus. Mi-a plăcut enorm ambiţia multora dintre ei, dorinţa de victorie, execuţiile uneori surprinzătoare, uneori stângace, încercările de a pasa aşa cum i-a învăţat nenea antrenorul sau cum le strigă de pe margine, mai rău încurcându-i, mămica sau tăticul.

Am văzut bucurie, tristeţe, încurajări, chiar spirit de echipă, colegialitate, dar şi, din păcate, încercări de a fura, puţine, ce-i drept, proteste la adresa arbitrilor, alimentate de comportamentul părinţilor şi al antrenorilor.

Dar, trecând peste micile incidente inerente la o competiţie cu aproape 700 de copii (şi aici trebuie remarcată răbdarea şi munca extraordinară a organizatorilor de la West Football Arena), a fost magnific.

Euforia micuţilor la victorii, lacrimile învinşilor, încurajările celor de pe margine, spiritul de competiţie de la final creează un tablou minunat, pe care trebuie să-l vedeţi live ca să înţelegeţi. Eu încerc să vă ajut mai jos cu imagini pe care le-am surprins de-a lungul turneului. Sper să vă placă!

Vezi și:   Calea grea, dar corectă pentru fotbalul românesc

Adversarul se ţine aproape, ca într-un cleşte:

IMG_0054

La copii, şi fetele pot juca alături de băieţi, iar fetiţa din imagine, componentă a echipei Delfinii Varna, joacă la fel de bine ca un băiat:

IMG_0077

După înfrângerea cu Academia Hagi, 2-4, micuţa e prima care plânge:

IMG_0087

Dar şi băieţii izbucnesc în lacrimi:

IMG_0122

Hora bucuriei, la final:

IMG_0089

Şi o horă mai mare, la bustul gol:

IMG_0185

Părinţii au venit cu vuvuzele:

IMG_0043

Iar mămicile dau indicaţii preţioase şi fac pe fotoreporterii:

IMG_0067

Se întâmplă şi accidente, iar colegii de echipă sunt mereu aproape:

IMG_0099

Emoţii mari la executarea penalty-urilor:

IMG_0197

Cu frizura asta, sigur joci mai bine:

IMG_0024

Iar cu asta ieşi golgheter:

IMG_0036

Cum ar fi să-i vedem şi pe arbitrii noştri tunşi astfel?

IMG_0103

Aici e locul în care vedetele fac poze spectatorilor:

IMG_0095

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...