Decalogul tricolorilor pentru dubla cu Lituania și Serbia

Decalogul tricolorilor pentru dubla cu Lituania și Serbia, din Liga Națiunilor,  vi-l prezentăm în continuare. Este, de fapt, și o Scrisoare deschisă către tricolori și către selecționerul Cosmin Contra.

FOTO: Razvan Pasarica / SPORTPICTURES

Jucați primul meci cu gândul la primul meci. Necâștigarea grupei nu înseamnă că partida de la Podgorica devine mai puțin importantă.

Nu vă gândiți nici măcar o secundă la duelul balcanic de la Belgrad! Dubla cu Serbia a arătat o față a Naționalei pe care vreți să o păstrați cât mai mult cu putință!

Gândiți-vă la Echipa Națională ca la un corp unitar. Prima reprezentativă e mai importantă decât FCSB, Dinamo, CSU Craiova sau CFR Cluj.

Încercați să vedeți problema în profunzime. Campionatul European din 2020 e un obiectiv important pe care nu vrem să-l ratăm, mai ales că îl organizăm și noi.

Gândiți-vă la performanța echipei de tineret (U21) și inspirați-vă de la acei băieți minunați.  Mulți dintre jucătorii de acolo vă vor fi colegi în viitorul foarte apropiat și veți vrea să îi integrați cât mai repede.

Inspirați-vă din atitudinea echipei antrenate de Mirel Rădoi și luați ce e mai bun de acolo!

În timpul vostru liber, căutați pe Youtube meciurile Generației de Aur. De exemplu, urmăriți partidele istorice de la Cupa Mondială din Statele Unuite 1994. În special v-aș recomanda confruntările cu naționalele Columbiei (3-1) și Argentinei (3-2).

Alegeți-vă modele de jucători de azi, dar uitați-vă și la istoria fotbalului românesc (și nu numai). Vedeți ce au însemnat Dobrin, Balaci, Balint, Lăcătuș, Belodedici sau Andone pentru fotbalul românesc.

Fotbalul nu se reduce doar la vedete ca Messi și Ronaldo. Alegeți-vă modele realiste și încercați să fiți cât mai aproape de acestea!

Încercați (pe lângă contribuția voastră efectivă) să readuceți strălucirea naționalei pe care am pierdut-o treptat în ultimii zece ani!

Mult succes în continuare, băieți!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...