Cum poate progresa Halep

Eşecul Simonei Halep cu Shuai Zhang, o ilustră necunoscută, e dureros, atât pentru numărul 2 mondial, cât şi pentru noi, fanii.

Simona Halep.
După fiecare înfrângere de acest gen a Simonei Halep, ne întrebăm cu toţii care au fost cauzele, încercăm tot felul de explicaţii logice sau ilogice, dăm vina pe vremea de afară, pe oboseală, pe ghinion, pe antrenor sau găsim noi ceva.

Suntem preocupaţi de jocul ei, vrem să câştige mereu, pentru că Simona ne-a obişnuit aşa, cu victoriile mari şi cu locul 2 mondial.

Aşadar, ce s-a întâmplat din nou cu Simona?

  1. O ipoteză ar fi că a fost obosită după turneul de la Sydney, unde a ajuns în semifinale, dar de vineri până marţi se putea reface fără probleme cu un preparator fizic bun. În plus, e început de sezon, iar acest preparator fizic trebuia să o aducă până acum la o formă bună pentru Australian Open.
    Dacă problema Simonei este aici, dacă ea nu s-a simţit bine din punct de vedere fizic, atunci trebuie să se gândească repede la un specialist valoros, care, logic, o va costa mai mult. Dacă ajungi la acest nivel, numărul 2 mondial, ai nevoie şi de un staff pe măsură.
  1. Şi apropo de staff, am avut impresia în timpul meciului, mai ales în setul doi, că Simona şi antrenorul ei au greşit tactica. În loc să o atace pe chinezoaică, să o pună la colţ cu mai multe mingi decisive, Halep a aşteptat greşeala acesteia, care a venit doar rareori. S-a tot discutat de problema antrenorului.
    Simona a optat de multe ori la tehnicieni de mâna a doua, de care ea însăşi îşi exprima nemulţumirea chiar în timpul meciurilor. Acum, cu acest Darren Cahill, părea că lucrurile s-au rezolvat. Astăzi, însă, tactica a fost greşită.
  1. Simona suferă în continuare din punct de vedere psihic. Momentele acelea în care se bate, efectiv, îşi trage palme peste picioare, nu sunt normale, eu nu prea le-am mai văzut în circuit la alte fete. Şi nu e vorba de mobilizare în aceste gesturi, ci mai degrabă de frustrare, de dezechilibru. Cred că Simona are nevoie, mai mult ca oricând, de un psiholog în staff-ul său.

Sunt mulţi care spun din nou acum că Simona nu îşi merită locuul 2 mondial. Eu nu sunt de acord. Anul trecut a câştigat la Dubai şi Indian Wells, a jucat semifinale la US Open şi sferturi la Australian Open, a învins nume grele ca Azarenka, Radwanska, Muguruza.

Concluzie: Problema Simonei este că a ajuns într-un punct foarte înalt al carierei, unde are nevoie, pentru a mai progresa, de un staff pe măsură. Costă, dar merită.

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...