Cea mai bună baschetbalistă de la Olimpiada liceelor McDonald’s vrea să joace în Statele Unite!

Cea mai bună baschetbalistă de la Olimpiada liceelor McDonald’s vrea să joace în Statele Unite ale Americii! Competiția de baschet a fost câștigată la fete de „Colegiul Naţional Xenopol”, în turneul băieților impunându-se  „Colegiul Naţional Spiru Haret”.

 

olimpiada liceelor
Credit foto: prosport.ro

Lună după lună, aflăm care sunt cei mai buni liceeni bucureșteni dintre cei 5.600 înscriși la Olimpiada Liceelor McDonald’s, eveniment sportiv deja tradițional, sub egida căruia se desfășoară cinci discipline sportive: fotbal, baschet, volei, handbal şi tenis de masă.

După handbal și tenis de masă, a venit rândul baschetului să își desemneze tinerii campioni. Finalele fetelor și băieților au fost găzduite de Clubul Sportiv Şcolar nr. 6, a cărei sală de sport a fost luată cu asalt de colegii sportivilor care au luptat pentru trofeu.

Rafaela Stanciu (15 ani) a fost cea mai bună jucătoare a finalei pe care echipa Colegiului Naţional „Xenopol” (antrenată de profesorul Radu Beldiman) a câștigat-o în fața Colegiului Național „Elena Cuza” (scor 86-45).

Cel mai important: să joci de plăcere!

„Am jucat de plăcere şi asta e cel mai important. A venit cineva la şcoală, ne-a făcut propunerea să încercăm şi mă bucur că am luat această decizie. Visul meu e să plec în SUA la o echipă mare de baschet”, a spus Rafaela, care a fost desemnată cea mai bună recuperatoare la Campionatul Național U16.

Matei Bălteanu (18 ani) a fost MVP-ul meciului care a desemnat campioana în întrecerea băieților. Colegiul Naţional „Spiru Haret” (antrenor – profesorul Ilie Pițigoi) a învins cu 79-40 echipa Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza”. Matei joacă deja în prima ligă, la seniorii clubului CS Voluntari, și a mai practicat fotbal și tenis de câmp.

Olimpiada Liceelor este organizată de McDonald’s România cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, partenerului media Prosport, Caldo Security şi SEG (Sport Evolution Group).

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...