Ce ar fi fost dacă… Poate că am fi fost campioni mondiali!

Ce ar fi fost dacă Prunea sărea mai sus decât Kennet Andersson sau dacă Gică Popescu nu-l lăsa să centreze pe Nilsson? Ce ar fi fost dacă mai dădeam un gol cu Slovenia?

În emisiunea fotbalistică Replay de acum două săptămâni, difuzată pe postul național de televiziune, moderatorul Marian Olaianos l-a întrebat pe invitatul special Marius Mitran ceva ce m-a emoționat până la lacrimi. Dacă s-ar putea întoarce în timp, care ar fi cele 3 meciuri cărora le-ar schimba finalul.

Mitran a răsuflat greu. Moderatorul avea lacrimi în ochi.

Și m-a făcut să îmi repet, iar și iar, eterna întrebare: „Ce ar fi fost dacă?”.

Și ce am face fiecare dintre noi dacă am avea ocazia acelei teleportări în timp.

Poate că i-am spune antrenorului naționalei României din 1938 să nu-i subestimeze pe cubanezi, chit că își țin ghetele de fotbal ambalate în hârtie de ziar (România a făcut 3-3 cu această obscură națională în optimile de finală ale Cupei Mondiale, iar la rejucare Cuba ne-a bătut ciu 2-1!).

Poate că am face așa fel încât Titus Ozon să câștige o Cupă a României (a jucat 5 finale!).

Poate că am evita rușinea de la Berna…

Poate că i-am spune medicului lotului național să fie atent la medicamentatie, pentru a scăpa de rușinea unui 1-7 la Berna (cu Elveția), în preliminariile Campionatului Mondial 1968.

Poate că am face așa fel încât Oblemenco să aibă un tricou de titular al României.

Poate că i-am spune lui Rică Răducanu să lase comicăriile la Belgrad, în 1972.

Poate că ne-am duce în pauza meciului cu Iugoslavia din 1977 și le-am spune băieților să se baricadeze în apărare și să arunce mingea în tribune, deoarece acel 3-2  ducea România în Argentina.

Vezi și:   Cele mai importante evenimente ale lui 2016

Poate i-am transmite lui Dudu Georgescu să tragă la firul ierbii în acel meci cu Elveția, în 1981.

Ce ar fi fost dacă Universitatea Craiova…

Poate le-am striga celor de la Universitatea Craiova să aibă grijă la Filipovic.

Sau lui Orac să urmărească mingea trasă de Augustin în bară la Liverpool.

Poate că l-am bate la cap pe Ienei pînă l-am convinge să îl bage titular pe Cămătaru în meciul cu Irlanda (în optimile CM 1990).

Sau să îi spunem lui Ilie Dumitrescu să „strângă” la mijloc și să îi strigăm lui Gică Popescu să nu îl lase singur pe Prunea.

Sau Rudonja…

Sau arbitrul Urs…

Nu putem da timpul înapoi. Va trebui să trăim cu aceste dureri și cu aceste întrebări. Viața nu este frumoasă tot timpul. De aceea fotbalul nu este o chestie de viață și de moarte.

Este mai mult decât atât.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...