Jocurile Europene Universitare: Locul 1 pentru Bacău la volei!

Echipa feminină de volei a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău s-a clasat pe locul 1 la Jocurile Europene Universitare.

eug

Astăzi, 25 iulie, se încheie Jocurile Europene Universitare ce s-au desfăşurat în acest an în Croaţia, la Zagreb şi Rijeka. La acest eveniment au participat peste 45 de ţări şi 300 de universităţi, 1500 de voluntari şi 5500 atleţi.

Mă bucur că am putut lua parte la acest eveniment ca voluntar, ajutând la desfăşurarea acestor jocuri şi totodata susţinând echipele româneşti calificate. Am avut onoarea să port steagul ţării şi să le înmânez medaliile sportivilor noștri.
Cele mai importante rezultate au fost obţinute de echipa de rugby 7 a Universităţii Ecologice din Bucureşti (locul 4), de echipa de baschet feminin a Universităţii „1 Decembrie” Alba Iulia (locul 2) şi de echipa de volei feminin a Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău (locul 1).

I-am adresat două întrebări antrenorului secund al băcăuancelor, Aurel Cazacu.
– Cum vi s-a părut această finală?
– Nu a fost o finală foarte frumoasă, însă miza jocului şi-a pus amprenta asupra evoluţiei noastre. Am jucat pentru rezultat; nu am reuşit să facem şi spectacol. Ne pare bine că am reuşit să câştigăm.

A fost un meci foarte greu, pentru că pe umerii noştri apăsa presiunea rezultatului de anul trecut, când am pierdut în finală în faţa echipei pe care o învinsesem în grupe, iar acum ne-a fost teamă să nu se repete  eşecul. Din fericire pentru noi, am reuşit să ne mobilizăm,  fetele s-au ajutat una pe cealaltă, am fost într-adevar o echipă unită, care şi-a dorit victoria foarte mult, iar experienţa noastră şi-a spus cuvântul. Suntem foarte fericiţi acum.

– Care a fost cel mai dificil adversar?
– Cel mai dificil adversar a fost în semifinale, şi anume echipa Universităţii din Belgrad,  Serbia, însă tot aşa, printr-o mobilizare exemplară, am crezut în victorie chiar dacă am fost conduşi cu 2-0. Ultimele noastre trei seturi au demonstrat că am fost mai valoroși, astfel câştigând cu 3-2.

Credit foto: eug2016.com

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...