Avem fani, dar n-avem echipă!

Suporterii au trăit aseară stări diferite şi au trecut de la extaz la agonie: din păcate, avem fani frumoşi, dar n-avem echipă de Euro.

Suporterii romani alaturi de steaguri tricoloreCu mic, cu mare, lumea a venit la stadion pentru a susţine echipa naţională. Românii s-au săturat să vadă turnee finale doar la TV, aşa că au încercat să poarte naţionala spre o victorie care să ne aducă biletele pentru Paris.

Încă de la ora 17:00, primii fani au ajuns la stadion, unde federaţia le-a pregătit multe surprize şi un proiect nou: Arena Fanilor. Un proiect menit să dezvolte legătura dintre suporteri şi echipă, aşa cum se întâmplă la Campionatele Europene şi Mondiale şi în Champions League.

În Arena Fanilor, suporterii s-au putut întrece în meciuri de foosball, human foosball, bubble football şi fotbal pe mini-terenuri gonflabile şi au făcut fotografii alături de jucătorii echipei naţionale reprezentaţi pe cartoane în mărime naturală.
De asemenea, au fost amenajate şi mai multe zone de face-painting pentru cei care vor să dea şi mai multă culoare tribunelor la ora partidei.

Smiley şi Pavel Bartoş i-au atras pe fani cu 5 ore înainte de meci pentru a-i încălzi şi a-i pregăti de meciul la finalul căruia cu toţii ne doream să scăpăm de emoţii şi să fim deja calificaţi. Cântăreţul a ţinut şi un concert pe o scenă amplasată lângă stadion şi a întreţinut atmosfera până la începerea jocului.

Cei doi artişti i-au învăţat pe fani sloganul promovat pentru acest meci: „România sare, vrem calificare!”. Poate ar fi trebuit să găsească o rimă cu victorie sau cu gol care să le aducă aminte jucătorilor că pentru aceste lucruri au luat suporterii cu asalt Arena Naţională.

Vezi și:   Începe Roland Garros 2018! Cine câștigă?

Peste 35.000 de inimi au cântat imnul la începutul meciului şi au creat o atmosferă de mare meci aseară, aşteptând 90 de minute golul care trebuia să dea startul nebuniei pe stadion. Tribunele tremurau la fiecare dintre ratările lui Keşeru sau Budescu, iar fanii au fost iritaţi încă de la început de tragerile de timp ale portarului grec, care a reuşit să scape fără gol, după ce „pescarii” din Feroe i-au bătut de două ori pe eleni în aceste preliminarii.

Minutele se scurgeau, ocaziile erau tot mai rare, dar fanii au sperat până în ultimul minut. „România, hai, dă-le gol!” a fost cântecul care s-a auzit până la finalul partidei, dar jucătorii generalului Iordănescu parcă nu i-au auzit pe suporteri cum cântau, implorandu-i să marcheze.

Spre deosebire de incidentele regretabile dintre ultraşii români de la meciul din Ungaria, cei prezenţi aseară pe Arena Naţională au uitat de rivalităţi şi au încurajat naţionala. E drept, până la fluierul final, atunci când fanii lui Dinamo au uitat pentru ce au venit şi au înjurat rivala Steaua.

Momentan, doar fanii care au venit în număr mare şi au susţinut echipa cum nu s-a mai întâmplat de ceva vreme au demonstrat că merită să ajungă la Paris, chiar dacă finalul meciului a găsit stadionul aproape gol şi oamenii fluierând dezamăgiţi.

Au venit, au cântat, au sperat, dar nu au văzut golul care trebuia să le aducă bucuria.

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...