Aur și record pentru David Popovici și la 200 metri liber!

Aur și record al competiției pentru David Popovici la Roma și în proba de 200 metri liber. Românul de 18 ani l-a spulberat în finala Sette Colli Trophy de la Foro Italico pe campionul olimpic Thomas Dean!

aur si record

David Popovici a câștigat finala la 200 metri liber cu timpul de 1:45.49, nou record al competiției!

Asta după ce, cu o zi în urmă, „săgeata” de la CS Dinamo s-a impus și proba de 100 metri liber, tot cu record al turneului organizat în capitala Italiei.

„David Popovici și-a încheiat evoluțiile la ediția a 59-a a Sette Colli Trophy în stil de mare campion. În această seară, la Roma, înotătorul român a ocupat locul întâi în finala probei de 200 m liber. Timpul său: 1:45.49 min., nou record al competiției!”, a transmis Federația Română de Natație și Pentatlon Modern după acest nou succes.

În clasamentul final la 200 metri liber, David Popovici a fost urmat de campionul olimpic din 2021, britanicul Thomas Dean, cu timpul 1:46,96, şi de Stefano Di Cola (Italia), cu 1:46.90.

Urmează Campionatele Mondiale din Japonia

„E foarte greu să faci ceva să pară atât de ușor, e nevoie de foarte mult antrenament pentru a da impresia că e ușor”, a declarat David Popovici după cursă, pentru Gazeta Sporturilor.

În seriile probei de 200 m liber, tânărul sportiv în vârstă de 18 ani fusese înregistrat cu doar al patrulea timp, 1:47,99.

Sette Colli Trophy de la Foro Italico, Roma, a fost ultima verificare pentru Campionatele Mondiale de nataţie de la Fukuoka, Japonia, ce vor avea loc între 13 și 30 iulie și la care România va fi reprezentată de David Popovici şi de Andrei-Mircea Anghel.

Vezi și:   Barem îndeplinit: David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Sursa foto: Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...